Valis
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (22)
Kirjahyllytilastot

Valis

Philip K. Dick
Julkaistu: 1995 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Valis
Käännetty englanniksi: VALIS
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1981. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: Heikki Kalliomaa. Nidottu.

Valis on Philip K. Dickin tieteisromaaneista omaelämäkerrallisin. Se on koominen ja kummallinen, syvällinen ja surullinen romaani huumeista, hulluudesta ja uskonnosta. Turhaan ei Dickiä ole sanottu Yhdysvaltojen omaksi Jorge Luis Borgesiksi.

Päähenkilönä on Horselover Fat -niminen kirjailija, joka ystävättären itsemurhan ja pitkällisen huumeiden käytön seurauksena joko tulee hulluksi tai löytää Jumalan. Fat vakuuttuu siitä, että viimeiset kaksi tuhatta vuotta ovatkin olleet vain harhaa ja että todellisuus on edelleen Rooman valtakunnassa. Eikä siinä kaikki: ulkoavaruudessa on syntynyt uusi Vapahtaja, jonka tulosta voi löytää vihjeitä roskakulttuurin seasta.

Fatin vaiheet myötäilevät Dickin omaa sekoamista 70-luvun alussa. Fat ei kuitenkaan ole koko totuus kirjailijasta, niinpä romaanissa esiintyy myös rationaalinen ja skeptinen Phil Dick. Nämä kaksi hahmoa yhdessä kuvastavat Dickin monimuotoista kirjailijakuvaa ja hänen persoonallisuutensa kaksijakoisuutta.

muokattu 09.07.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Siirros (Siilon saaga, #2)Tähtikirkas (Tähtitrilogia, #1)Planetes. Osa 4 (Planetes, #4)Poseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)Sovinnontekijän kynsi (Uuden auringon kirja, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388