Pedon sydän
Keskiarvo 3.07
3.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Pedon sydän

Tanith Lee
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Heart-Beast
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: ihmissudet

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentaneet Sari Kallioinen ja Anita Puumalainen. Kansikuva: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Eletään määrittelemätöntä menneisyyttä, aikaa ennen teollistumista. Daniel Vehmund pakenee isänsä vakivaltaista kuolemaa kauas itään, missä hän saa onnettomuudekseen haltuunsa muinaisesta haudasta varastetun timantin. Kirottu jalokivi muuttaa omistajansa täydenkuun aikaan pedoksi, jota ei voi maanpäällisin keinoin voittaa.

Danielin kotiseuduilla kaunis Lara elää köyhyydessä tympeiden siskojensa ja itsekkäiden vanhempiensa orjuuttamana. Asiat muuttuvat, kun läheinen aatelisherra alkaa kosiskella häntä.

Varjoja kuitenkin kerääntyy, kun Laura saa uudelta aviomieheltä lahjaksi saman timantin, joka sinetöi Danielin kohtalon. Timantin jäljillä on myös Daniel, joka on palaamassa kotiin muuttuneena miehenä.

Tanith Lee yhdistelee uudenlaisessa ihmissusiromaanissaan kunnianhimoisesti satua ja kauhua. Makaaberi kolmiodraama saa talvisessa maisemassa dramaattisen loppuhuipennoksen, joka lataa uutta kierrettä perinteisiin juonikuvioihin.

muokattu 06.03.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

IhmissatamaKuun pimeä puoliRuumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaDarlah: 172 tuntia KuussaKehrääjä: Vanhoja suomalaisia kauhunovelleja
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376