Dinotopia: Maa ajasta irrallaan

James Gurney
Julkaistu: 1993 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Dinotopia: A Land Apart Time
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Kansi ja kuvitus: James Gurney. Sidottu.

Hugo-palkinto taideteosten sarjassa 1993. Valittu American Library Association's 100 Best Books for Teens -listalle vuonna 2000.

(muokattu 29.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Koutamäen noita (Koutamäen noita, #1)Lasipalatsi (Throne of Glass, #1)Painajaisakatemia 2: Hirviöiden kosto (Painajaisakatemia, #2)Vala (Unien kirjat, #2)Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)

Kirja-arvioita (2)

Kit avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Kyseessä on melko tavallinen tarina haaksrikon jälkeen tuntemattomalle saarelle ajautuvasta tutkijasta ja hänen pojastaan. Saari on Dinotopia, jolla dinosauruksia on yhä olemassa ja jolla ne elävät rauhallisessä yhteiselossa ihmisten kanssa. Vaikka kirja ei juonellisesti ole valtavan erikoinen, se on mielestäni pakollista luettavaa kenelle tahansa estetiikkaan pienintäkään taipumusta osoittavalle henkilölle vaikka pelkästään upean kuvituksensa takia. Henkeäsalpaavat, ... (lisää)
Apostolinkyyti avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Sain Dinotopian ensi kertaa käsiini juuri sen jälkeen, kun olin oppinut lukemaan. En muistanut tähän päivään asti kirjan tarinaa, mutta sen piirrokset ja henki ovat eläneet mielessäni kaikki nämä vuodet. Dinotopia on yksi niistä teoksista, jotka ovat vaikuttaneet voimakkaimmin mielikuvitukseni rikkauteen. Nyt vihdoin päälle kymmenen vuoden jälkeen ostin kirjan itselleni ja luin sen kerralla läpi uudestaan. Ilmassa oli nostalgiaa, aika ei ollut tuhonnut tämän kirjan magiaa! ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Orduuka
Uusin jäsen: Teemu Sihvonen
Jäseniä yhteensä: 8844