Miekkamyrsky 1 (Tulen ja jään laulu, #3)
Keskiarvo 4.51
4.51 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (444)
Kirjahyllytilastot

Miekkamyrsky 1

George R. R. Martin
Julkaistu: lokakuu 31, 2005 (Kirjava)
Alkuperäinen nimi: A Storm of Swords
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: locus-palkinto, lohikäärmeet, tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 49 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Sisältää alkuteoksen ensimmäisen puolikkaan. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kannen kuva: Petri Hiltunen. Kartat: Richard Geiger. Sukujen vaakunat: Virginia Norey.

1. laitos: Kirjava, 2005. Nidottu.
2. laitos yhtenä niteenä, 2014. Kuvittanut Petri Hiltunen. Sidottu.

Locus-palkinto 2001 (paras fantasiaromaani). Hugo-palkintoehdokas 2001, Nebula-palkintoehdokas 2001.

Vanha susi on poissa, nuori on mennyt etelään pelaamaan valtaistuinpeliä, ja jäljellä on vain aaveita.

Miekkamyrsky jatkaa kertomusta Seitsemän kuningaskunnan kohtalon hetkistä. Muurin takana valtavat ihmisjoukot ovat liikkeellä kannoillaan uhka, jollaista etelässä ei osata enää edes kuvitella. Toisaalla lohikäärmeiden äiti, maanpaossa oleva Daenerys Myrskysyntyinen, hakee omaa rooliaan kuningattarena jonka tehtävä on vallata synnyinmaansa takaisin.

Kaiken keskipisteessä on kuninkaiden koitoksen pirstoma Westerosin valtakunta. Sota on jättänyt jälkensä myös sen asukkaisiin, eivätkä monet haavoista koskaan parane. Aatelissukujen välienselvittely jatkuu, ja uusia liittoja solmitaan yhtä nopeasti kuin vanhoja särjetään. ”Olen oppinut, ettei rakkaus ole aina viisas. Se voi johtaa meidät mielettömiin tekoihin, mutta me seuraamme sydäntämme… minne se sitten ikinä meidät viekin.”

George R. R. Martin (s. 1948) on amerikkalainen scifin, kauhun ja fantasian mestari. Hän on voittanut teoksillaan lukuisia palkintoja, mm. neljä Hugoa, kaksi Nebulaa ja World Fantasy Awardin.

”Yksi myydyimpiä, kehutuimpia ja – ällistyttävää kyllä – myös parhaimpia fantasiasarjoja vuosikausiin.” – Jukka Halme, Tähtivaeltaja

Niin häijyjä henkilöhahmoja, että voisivat pistellä Borgiat poskeensa. – Guardian

muokattu 15.09.2018

Uusimmat keskustelut

George R. R. MartinKirjailija: George R. R. Martin
GRRM:n haastattelu 'Late Show with Stephen Colbert' ohjelmassa
Darkki 1 vuosi sitten
| 1 kommentti (Darkki 1 vuosi sitten)
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut

Muita kirjoja joista saatat pitää

Narrin vaellus (Narri ja Näkijä, #2)JäälohikäärmeLohikäärmetanssi 1 (Tulen ja jään laulu, #5)Lohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)

Kirja-arvioita (3)

Reta Anna Maria avatar
Kirjoittanut
4.0
Jos et Jaimesta vielä pitänyt, niin tämä kirja saattaa muutta mielesi. Tarina vyöryy eteenpäin samalla tahdilla kuin aiemmissa osissa, mutta tässä kirjassa on luvassa muutama iso juonenkäänne joiden seurauksista olen todella kiinnostunut.
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Miekkamyrsky jatkaa siitä mihin Kuninkaiden koitos jäi, osittain päällekkäin edellisen kirjan kanssa. Tarinan taso on samaa euforista tasoa kuin aiemmissakin osissa. Martin ei petä lukijoitaan ja kasvattaa jo entisestään mestarin titteliään. Tarinassa esiintyvät hahmot syvenevät juonen myötä ja heistä tulee esiin erilaisia puolia. Daenerys varsinkin alkaa kiinnostaa yhä enemmän ja myös Jon ottaa suurempia osia tarinasta. Samwell Tarlyyn minä mielluin ja hän on yksi kirjan ... (lisää)
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja ja olin aluksi hieman epäiileväisenä siitä että Jaime olisi kertojana, mutta huomasinkin melkein heti että pidinkin hänestä todella paljon!
Paikalla 2 jäsentä ja 38 vierailijaa
Louhikäärme, Jorma Isokukko
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451