Jumalan kahdeksan sormea
Keskiarvo 3.07
3.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (36)
Kirjahyllytilastot

Jumalan kahdeksan sormea

Philip K. Dick
Julkaistu: 1980 (John Books)
Alkuperäinen nimi: Eye in the Sky
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Pekka Markkula. Kannen kuva: Kelly Freas. Nidottu.

Jumalan silmä taivaalla

Kahdeksan ihmistä – seitsemän turistia ja heidän oppaansa – joutuu onnettomuuteen Belmontin jättimäisessä hiukkaskiihdytinrakennuksessa.

Ohjainyksikkö pettää, hiukkassäde pääsee valloilleen ja polttaa näköalatasanteen heidän altaan. He syöksyvät kolmenkymmenen metrin matkan läpi polttavan säteen kammion lattialle ja kaikkien hämmästykseksi selviävät hengissä.

Mutta he heräävät maailmassa, joka ei ole heidän omansa. Se on sekoitus keskiaikaista taikauskoa ja itämaista islamilaiskulttia, jonka kostonhimoinen jumala näkee kaiken valtavalla silmällään, joka leijuu taivaalla. Pääsisivätkö he koskaan pois tästä maailmasta? Ja pääsisivätkö he takaisin siihen maailmaan, josta lähtivät...

muokattu 09.07.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)Auringon ydinKausaalienkeli (Kvanttivaras-trilogia, #3)Saga (Saga, #1)Autarkin linnoitus (Uuden auringon kirja, #4)

Kirja-arvioita (1)

Hillo avatar
Kirjoittanut
2.0
Scifiksi idea ei sinänsä ole mitenkään uusi: matkata toisiin mailmoihin. Tässä se tapahtuu putoamalla hiukkaskiihdyttimeen ja päätymällä kirjan henkilöiden päiden sisäisiin todellisuuksiin. Niin lupaavalta kuin idea vaikuttaakin, on se pilattu liiallisella asenteellisuudella henkilöiden sisäisiä tuntemuksia kohtaan. Yksikään maailma ei toimi, ja niistä halutaan äkkiä pois. En tiedä, vaikuttaako kirjan syntymaa ja -vuosi (USA ja 1957), mutta erityisesti kommunismi ja ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 42 vierailijaa
Mustelmann, LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376