Jumalan kahdeksan sormea - Philip K. Dick6.14

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Pekka Markkula. Kannen kuva: Kelly Freas. Nidottu.

Jumalan silmä taivaalla

Kahdeksan ihmistä – seitsemän turistia ja heidän oppaansa – joutuu onnettomuuteen Belmontin jättimäisessä hiukkaskiihdytinrakennuksessa.

Ohjainyksikkö pettää, hiukkassäde pääsee valloilleen ja polttaa näköalatasanteen heidän altaan. He syöksyvät kolmenkymmenen metrin matkan läpi polttavan säteen kammion lattialle ja kaikkien hämmästykseksi selviävät hengissä.

Mutta he heräävät maailmassa, joka ei ole heidän omansa. Se on sekoitus keskiaikaista taikauskoa ja itämaista islamilaiskulttia, jonka kostonhimoinen jumala näkee kaiken valtavalla silmällään, joka leijuu taivaalla. Pääsisivätkö he koskaan pois tästä maailmasta? Ja pääsisivätkö he takaisin siihen maailmaan, josta lähtivät...

Keskustelua: Philip K. Dick :: viestejä 9 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1980
Kustantaja: John Books
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: Eye in the Sky
Arvosanalla: 6.14/10
Arvosanoja: 36
Muokattu: heinäkuu 09, 2011

Fantasy-sarja -kirjasarja

John Books Oy:n sarja. Sarjassa ilmestyi myös Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille (1981) ja Harry Harrisonin Ruostumaton teräsrotta (1980).

Harrisonin Kuoleman planeetta aloittaa trilogian, mutta jatko-osia ei suomennettu.

Kuoleman planeetta7.16
Jumalan kahdeksan sormea6.14
Marsilaiset, menkää kotiin6.28
Jähmettynyt yhteiskunta7.44
Väliasema7.86

Kirja-arvioita

4/10 |
toukokuu 19, 2007
Scifiksi idea ei sinänsä ole mitenkään uusi: matkata toisiin mailmoihin. Tässä se tapahtuu putoamalla hiukkaskiihdyttimeen ja päätymällä kirjan henkilöiden päiden sisäisiin todellisuuksiin. Niin lupaavalta kuin idea vaikuttaakin, on ...