Eedenistä vikaan
Keskiarvo 3.07
3.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Eedenistä vikaan

Ben Elton
Julkaistu: huhtikuu 12, 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: This Other Eden
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, mainstream
Avainsanat: ekokatastrofit, satiiri

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Irmeli Ruuska. Sidottu, kansipaperi.

Jos tuhoa ei voi välttää, otetaan siitä kaikki irti

Maailmanloppu on tulossa. Ilma on pilalla ja auringonvalo niin tappavaa, että ihmiset ovat ryhtyneet elämään öisin. Kaikki, joilla on tarpeeksi rahaa, ovat ostaneet pahan päivän varalle klaustrosfäärin, oman yksityisen ekokuplan, jonne sulkeutua tarpeen tullen.

Ennen kuin joukkopako kupliin alkaa mediamoguli Plastic Tolstoi aikoo kaupata kansalle yhä pidemmälle kehitettyjä klaustrosfäärejä hinnalla millä hyvänsä. Käsikirjoittaja Nathan Hoddy tahtoo saada elokuvaideansa läpi ja näyttelijä Max Maximus elämänsä roolin. Vihreän Natura-puolueen johtaja Jurgen Thor ja ekoterroristi Rosalie käyvät viimeistä taistoaan luonnon puolesta, ja FBI-agentti Judy Schwartz yrittää selvittää, kuka on maailman tuhoa jouduttavien terroritekojen takana.

Eedenistä vikaan on pirullisesti virnistävä satiiri siitä, mitä lähitulevaisuudessa tuleman pitää. Eltonin kynästä saavat osansa Hollywood-tähdet ja tuottajat, markkinointi- ja mediakoneistot, poliisi, EU-byrokraatit, taksinkuljettajat, matkalaukkujenkäsittelijät, Eurooppa, USA ja Irlanti yleisesti sekä irlantilaiset baarimikot erityisesti. Uljas uusi maailma näyttää Eltonin käsittelyssä kolkolta, mutta ikuisesti kevyeltä – 20 donitsin ostajat saavat rasvaimun kaupan päälle.

muokattu 17.04.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hyperion (Hyperion, #1)Sahalinin saariSaga: Neljäs kirja (Saga, #4)Tähtisade (Tähtitrilogia, #2)Jerry Corneliuksen ilmatiivis autotalli 2
Paikalla 5 jäsentä ja 80 vierailijaa
Thialfi, HUHHII, Onraj, Jussi, Pisania
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319