Pahan hohto
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Pahan hohto

Michael Stewart
Julkaistu: 1986 (Koko kansan kirjakerho)
Alkuperäinen nimi: Monkey-Shines
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Paula Karlsson. Sidottu.

Kaksikymmentäyksivuotiaalle Allan Mannille oli maailma avoinna. Hänen lukunsa Oxfordin oikeustieteellisessä tiedekunnassa sujuivat loistavasti ja lopputentit lähestyivät. Sitä paitsi hän oli luonnonlahjakkuus urheilijana.

Mutta nuoruudelle ja toiveikkuudelle suopeasti hymyilevä jumala kurtistaa joskus kulmansa. Kiitäessään moottoripyörällään valtatietä Allan menettää ajoneuvonsa hallinnan, suistuu tieltä ja loukkaantuu hengenvaarallisesti.

Yhdeksän kuukautta myöhemmin hän palaa yliopistoon – pyörätuolissa.

Vasta lemmiksikseen saamansa kapusiiniapina Ellan myötä Allan herää kunnolla eloon. Ellalla on tuikkivat, kirkkaat silmät ja tumma kehä kasvojen ympärillä, eikä se olekaan mikä tahansa apina vaan kuuluu yliopiston tutkimusohjelmaan. Se oppii nopeasti, edistyy erinomaisesti ja yllättävää on, että vähin erin Allan – yhteisen ”lääkityksen” ansiosta – huomaa aivojensa saaneen Ellaan liittyvän tehtävän. Jollakin merkillisellä tavalla se mahdollistaa hänelle toimia, jotka vammaiselta eivät muutoin mitenkään onnistuisi.

Mutta luottamus tuo mukanaan kovin oudot keskinäiset siteet, jotka saavat synkeitä seuraamuksia ihmisen ja eläimen välisen rajan hämärtyessä.

muokattu 06.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)Sielut kulkevat sateessaVarjo menneisyydestä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #2)Darlah: 172 tuntia KuussaLintuhäkki

Kirja-arvioita (1)

Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
4.0

Tieteiskauhu on aina oma lukunsa  - tyylilaji, joka ei välttämättä sovellu kaikille. Tai sitten toisaalta tarjoaa monenlaisille ihmisille kiehtovia elämyksiä. Monissa tapauksissa on vaarana, että tarinan sisältö kohdistuu vain tietylle "inside"-piirille - joskin tämä on seikka, joka mielestäni myös osin eroittaa ihan hyvän kirjailijan loistavasta. Ensiksi mainittu ryhmä saa tarinansa perille vain juuri tälle inside-porukalle ja lopuilla, ns. taviksilla meneekin sitten yli ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
haplotus
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582