Hämärän vartija
Keskiarvo 3.92
3.92 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (55)
Kirjahyllytilastot

Hämärän vartija

Philip K. Dick
Julkaistu: 1990 (Kirjava)
Alkuperäinen nimi: A Scanner Darkly
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: bsfa-palkinto, elokuva, tähtivaeltaja-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Markku Salo.

1. painos: Love kirjat, 1990. Kannen tekijää ei mainita. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Kirjava, 2007. Kannen kuva: Ninni Aalto. Nidottu.

British Science Fiction Association Award vuonna 1979, Tähtivaeltaja-palkinto 1990. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000.

Hämärän vartija (A Scanner Darkly) on amerikkalaisen tieteiskirjailijan Philip K. Dickin tuotannon keskeisiä teoksia. Vuonna 2006 ilmestyi kirjan pohjalta tehty filmatisointi, jossa näyttelivät mm. Keanu Reeves ja Winona Ryder. Elokuva herätti paljon huomiota ja nosti kirjan entistäkin ajankohtaisemmaksi.

”Hämärän vartija on kuvia kumartelematonta, maanisen hurjaa proosaa, joka rakentaa ehjän visionsa ohessa myös lujaa, määrätietoista, elämyksellistä juonta.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati palkinnon jakoperusteluissa

(muokattu 27.02.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Metro 2033 (Metro, #1)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)NeljäRajalla (Tarkoitettu-trilogia, #2)Synkkä metsä (Muistoja planeetta Maasta, #2)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Hämärän vartija on lukemistani Dickin kirjoista realistisin ja vakavin. Henkilöt ovat aidon tuntuisia ja dialogi rempseää ja luontevaa. Vaikka kirja sisältää hullunhauskoja kohtauksia, pohjimmiltaan tarina on rankka ja haudanvakava. Monissa Dickin kertomuksissa huumeet sisältyvät tarinoihin sivujuonteena, tässä huumeet ja niiden käytön seuraukset ovat pääosassa. Taitavasti ja elävästi kerrottu tarina käsittelee myös yksilön merkityksettömyyttä yhteiskunnan eduntavoittelun ja ahneuden edessä. Loppujen lopuksi hyvä ja koskettava teos.
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: Henrikki Hoppa
Jäseniä yhteensä: 9072