Ulkomaisia kauhukirjailijoita
Keskiarvo 3.45
3.45 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Ulkomaisia kauhukirjailijoita

Jukka Halme, Juri Nummelin
Julkaistu: elokuu 5, 2005 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: antologia, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Toimittaneet Jukka Halme ja Juri Nummelin. Kansikuva: Jukka Murtosaari. Sidottu.

Esiteltävät kirjailijat: Peter Ackroyd, Clive Barker, William Beckford, Ambrose Bierce, William Peter Blatty, Robert Bloch, Edward Bulwer-Lytton, Ramsey Campbell, Angela Carter, Adelbert Von Chamisso, Nancy A. Collins, August Derleth, Arthur Conan Doyle, Bret Easton Ellis, Stephen Gallagher, Diane Guest, Thomas Harris, Nathaniel Hawthorne, Lafcadio Hearn, James Herbert, W. H. Hodgson, Stephen King, Rudyard Kipling, Dean R. Koontz, Joe R. Lansdale, H. P. Lovecraft, Richard Matheson. Gustav Meyrink, Edgar Allan Poe, Anne Rice, Mary Shelley, Guy N. Smith, Robert Louis Stevenson, Bram Stoker, Peter Straub, Melanie Tem, Thomas Tryon, H. G. Wells, Oscar Wilde.

Ulkomaisia kauhukirjailijoita -teos esittelee ensimmäistä kertaa 39 kauhukirjailijaa suomennettuine teoksineen. Esittelyt sisältävät niin fyysisen, psykologisen kuin yliluonnollisenkin kauhun edustajia. Mukaan ovat päässeet alan tärkeimmät nimet aina Mary Shelleystä ja Edgar Allan Poesta 1900-luvun lopulla aloittaneisiin hurjiin splatterpunk-tekijöihin.

Tutuksi tulevat vampyyrit, sarjamurhaajat, pahat henget ja oudot ilmiöt, joiden klassikot muodostavat tärkeän osan länsimaista kulttuuriperintöä. Tarinat ovat täynnä värisyttävää jännitystä, verta ja väkivaltaa. Kattavista bibliografioista löytyvät niin romaanit kuin novellikokoelmatkin. Kirjan sekä teos- että henkilö- ja hahmohakemisto on laadittu sekä alan harrastajia että koulujen ja kirjastojenkin tiedonhakua varten.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudestaLisää sotaa, sutinaa ja seikkailujaYliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa (Savukeitaan kauhuklassikot, #2)Lisää kovaa kyytiä ja kaunokaisiaHistoriallisen romaanin taitajia 2
Paikalla 3 jäsentä ja 61 vierailijaa
Eija, Mustelmann, LordStenhammar
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856