Kuolleista herättäjä
Keskiarvo 2.33
2.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kuolleista herättäjä

Oskar Reponen
Julkaistu: 1985 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Pentti Vanne tuntee ympärillään pimeän, pelottavan maailman. Hän on siellä mistä moni ei tule takaisin: syvässä tajuttomuudessa, joka lääkärien mukaan edeltää kuolemaa.

Mutta Pentti Vanne palaa. Hän palaa mustapukuisen, kiihkouskovaisen vaimonsa Pirkon luo ja muiden elävien ihmisten pariin.

Lahja, jonka Pentti tuo mukanaan tuntemattomasta ulottuvuudesta, on pelottava. Elämän ja kuoleman lait muuttavat sisältöään hänen kauttaan.

Pentti, köyhä mitätön mies, on saanut voiman jonka seurauksia hän ei pysty hallitsemaan. Häntä käytetään tunnottomasti hyväksi, hänen suhteensa rakkaimpiin ihmisiinsäkin myrkyttyvät. Voimantunto ja syvä epävarmuus vaihtelevat Pentin mielessä ja hän ajautuu jännittäviin ja pelottaviin asioihin, joissa hän ei enää erota onko hän elämän vai kuoleman palveluksessa. Lääkärit, lakimiehet, papit ovat ymmällä hänen tekojensa edessä. Lopulta Pentti joutuu vastakkain tosiasioiden kanssa, jotka pakottavat hänet tuskalliseen ratkaisuun, jollaiseen yksin hän voi pystyä.

(muokattu 30.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Kuun pimeä puoliTummempaa tuolla puolenCrimson PeakRämeen olento (Rämeen olento, #1)
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873