Sadan vuoden yksinäisyys
Keskiarvo 4.11
4.11 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Sadan vuoden yksinäisyys

Gabriel García Márquez
Julkaistu: 1971 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Cien anos de soledad
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Alkuteos ilmestynyt 1967. Suomentanut Matti Rossi.

Suuren kolumbialaisen kertojan, vuoden 1982 Nobelin palkinnon saajan pääteos ilmestyi 1967, mutta sillä on jo legendaarinen maine. Macondo on huohottavan viidakon keskellä torkkuva kolumbialainen kyläpahanen, pienoismaailma, jonka ihmisten ja vaiheiden läpi García Márquez sanoo sanottavansa. Sadan vuoden yksinäisyys on sukukronikka, kertomus merkillisestä Buendíojen suvusta, yksinäisyyteen tuomituista väkevistä persoonallisuuksista, joiden mukana Macondo syntyy, kasvaa, kokee kukoistuksensa ja kuolee, liukenee neljä vuotta kestävään sateeseen. Värikkään fantasiaryöpyn keskeltä erottuvat Kolumbian lähihistorian ääriviivat, pitkä sisällissota, uuskolonialismin mukanaan tuomien ulkomaisten liikeyritysten esiinmarssi, banaanikuume, työläisten joukkomurhat ja yleinen moraalinen rappeutuminen.

muokattu 11.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Väärän kissan päiväPilvilinnaKarikkoLumilapsiSielut kulkevat sateessa

Kirja-arvioita (3)

Kit avatar
Kirjoittanut
5.0
Minulle "Sadan vuoden yksinäisyydessä" unohtumattominta on kerrontatapa. Uskomaton soljuvuus, joka saa kuuden sukupolven vaiheista usein epäkronologisesti kertovan tarinan pysymään kasassa on koettava itse. Pidän yleisesti hyvin paljon maagisesta realismista kirjallisuudessa, ja tässä kirjassa se on huipussaan; omituisia fantasiaelementtejä pursuileva maailma tuntuu loputtoman realistiselta eikä yliluonnollisia yksityiskohtia muista edes ihmetellä. Henkilöt ovat toinen SVY:n ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
3.0

Tarina kertoo värikkään Buendían suvun tarinaa useamman sukupolven ajalta. Ihmiset lisääntyivät suvussa, elivät värikästä, omalaatuista elämäänsä ja kuolivat pois. Siinä juoni lyhykäisyydessään, jos juonesta voi ylipäätään puhua tämän kirjan kohdalla. Tyyli on hieman historiikin oloinen, henkilöiden tuntemuksia ei juurikaan kuvata vaan kerrotaan mitä he tekivät ja mitä tapahtui missäkin vaiheessa heidän elämäänsä. Kerrontatavasta huolimatta ... (lisää)

Iria avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämähän on klassikko, eikä suotta. Se on Buendían suvun kronikka ja tarina Macondo-nimisestä kyläpahasesta, mutta samalla se onnistuu olemaan myös hieno tutkielma ihmisistä ja elämästä ylipäätäänkin. Teoshan on tunnetuimpia edustajia genrestä nimeltä maaginen realismi, mikä siis tarkoittaa sitä, että siinä eletään päällisin puolin normaalia elämää tässä meidän tuntemassamme todellisuudessa, välillä vaan sattuu joku levitoimaan suklaan voimalla, astumaan ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 27 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: u s k a
Jäseniä yhteensä: 9877