Rakettilaivan kadetti

@ Robert A. Heinlein
Rakettilaivan kadetti (Raketti-sarja #3) - Robert A. Heinlein 7.22   9

Alkuteos ilmestynyt 1948. Suomentanut Hugo L. Mäkinen. Kansikuvan tekijää ei mainita. Nidottu.

On vuosi 2075. Avaruusvartio ottaa vastaan uusia kadetteja. Maasta tulleet Fred ja Tex ovat tutustuneet toisiinsa jo matkalla, ja 30 000 km päässä maasta kiertävässä koululaivassa he tapaavat nuorukaisia monilta eri planeetoilta. Oscar on syntynyt Venuksen siirtokunnassa ja Pierren koti sijaitsee eräässä Jupiterin kuussa. Mutta kaikissa heissä on yhteistä se, että he ovat valiojoukkoa, perinpohjaisten ja fyysillisten kokeiden perusteella valittuja. Avaruusvartion tehtävänä on pitää yllä rauhaa ja järjestystä Aurinkokunnan Liitossa, ja sen miehiltä vaaditaan perinpohjaisen koulutuksen ja asiantuntemuksen lisäksi vankkumatonta moraalista ryhtiä ja rohkeutta. Monet seikkailut odottavat nuoria kadetteja.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1954 (Tammi)
Alkuperäinen nimi Space Cadet
Tietoja muokattu joulukuu 14, 2014

Raketti-sarja

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Science Fiction -kirjat eli TIETEISROMAANIT ovat uusi kirjallisuuden laji, joka viime vuosina on huimaavalla vauhdilla valloittanut maailmaa. Amerikassa se on jo syrjäyttänyt salapoliisiromaanin ja päässyt kaikkien ikäluokkien mielilukemiseksi.

Tieteellinen seikkailuromaani on eräänlainen kuvitelma ajasta – eikä varsin kaukaisestakaan – jolloin tiedemiesten saavutukset on sovellettu käytäntöön ja avaruuden valloitus alkanut. Kyseessä ei suinkaan ole mielikuvituksen vapaa riehunta. SF-kirjojen tapahtumat perustuvat nykyaikaisen tieteen saavutuksiin ja vastaavat tiedemiesten käsitystä siitä, miten kehitys todellisuudessa tulee etenemään.

Avaruuden rosvot (Raketti-sarja #1) 5.10   10
Ilmojen saaret (Raketti-sarja #2) 5.76   16
Rakettilaivan kadetti (Raketti-sarja #3) 7.22   9

Kirja-arviot & arvosanat

Moonlord
Moonlord
Arvosanat 1006
Kirja-arviot 0
Viestit 2038
helmikuu 3, 2010
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
jupo
jupo
Arvosanat 174
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 2, 2009
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Tumppu
Tumppu
Arvosanat 2
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 3, 2008
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle