Intohimon karma: Japanin kummitustarinoita
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Intohimon karma: Japanin kummitustarinoita

Lafcadio Hearn
Julkaistu: 2003 (Orienta)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, kokoelma
Avainsanat: kummitukset

Kääntänyt ja toimittanut Juhani Lompolo. Nidottu.

KYLMIÄ VÄREITÄ! Mihin ja miten katosivat kuolleitten ruumiit pienessä japanilaisessa vuoristokylässä? Mikä oli todellisuudessa kaunis nuori neito, joka houkutteli Chugoro-samurain vetiseen maailmaan, aaltojen alle? Pystyikö miekalla teloitetun miehen pää puremaan kiveä, kuten pään omistaja ennen tappavaa iskua uhosi? Kenelle esiintyi sokea biwansoittaja Hoichi keskiyöllä sateessa hautausmaalla? Mitä teki Yuki-Onna, kumartuessaan nuoren puunhakkaajan ylle henki jäätä hyytäen? Miten nuori samurai onnistui torjumaan kuolleen tytön häntä kohtaan osoittaman intohimon, vai onnistuiko?

Nämä ovat kaikki kysymyksiä, joitten esittäminen jo sinällään herättää ikäviä vavistuksia, puhumattakaan sitten Lafcadio Hearnin tarjoamien tarinoitten antamista, usein kauhuntäyteisistä vastauksista.

Näissä tarinoissa liikkuvat riivaajat, pirut ja maahiset, ja pahat henget tulevat kiusaamaan eläviä ihmisiä hahmoissa, joita pahaa-aavistamaton ei kykene kuvittelemaankaan.

Nämä ovat myös klassillisia Japanin rikkaaseen kirjallisuusperinteeseen kuuluvia kertomuksia, joita on syytä lukea jos haluaa selkäpiin kylmistä väreistä saada vilvoitusta helteeseen.

Lapsille näitä ei suositella iltasaduiksi, eikä aikuisillekaan muuten kuin että valot palavat ja ovet ovat tiukasti kiinni!

Tarinat on kääntänyt ja toimittanut Japanissa pitkään asunut kirjailija Juhani Lompolo.

muokattu 16.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Synkkä satu ja muita vanhoja suomalaisia kauhukertomuksia ja kummitusjuttujaDomowik Klassikkokirjailijoiden parhaat kummitustarinat Musta paholainen ja muita vanhoja suomalaisia kauhukertomuksia ja kummitusjuttujaKirottu talo
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384