Kauhun kynnys
Keskiarvo 4.05
4.05 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Kauhun kynnys

H. P. Lovecraft, August Derleth
Julkaistu: 1993 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Lurker at the Threshold
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: cthulhu

Alkuteos ilmestynyt 1945. Suomentanut Ilkka Äärelä. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Ikivanha Billingtonin kartano Massachusettsin takametsissä on seissyt autiona jo sadan vuoden ajan, kun Ambrose Dewart päättää muuttaa sinne. Kartano on täynnä outoja arvoituksia: värillinen lasi-ikkuna tarjoaa Dewartille helvetillisiä välähdyksiä vieraista ulottuvuuksista, ja kirjasto on pullollaan mustaa magiaa käsitteleviä teoksia.

Dewart ei kuitenkaan vähästä säikähdä vaan jatkaa kartanon menneisyyden penkomista. Pian hänelle selviää, että Billingtonin kartanon alueelle on teljetty äärimmäinen pahuus, joka on jo pitkään odottanut vapauttajaansa. Dewartin vastentahtoisella avustuksella muinaiset voimat ovat ravistelemassa ajan ja paikan kahleita yltään...

Kauhun kynnys on hyytävä kauhuromaani, jonka August Derleth viimeisteli kuolleen oppi-isänsä H. P. Lovecraftin keskeenjääneestä käsikirjoituksesta. Lovecraftin ja Derlethin tyyli on kuin jäänyrkki, joka hiljalleen vangitsee lukijan hyiseen puristukseensa.

muokattu 01.04.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

On Suurten Muinaisten aika (R-pokkarit, #8)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)H. P. Lovecraftin parhaatSiivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
Chompp
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858