Purran maa
Keskiarvo 1.75
1.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Purran maa

Peter Dickinson
Julkaistu: 1988 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: A Box of Nothing
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Raimo Salminen. Päällyksen kuva: Petri Holm. Typografia: Liisa Holm. Kuvitus: Ian Newsham. Sidottu.

Kun James piiloutui kaatopaikan vierellä olevaan tyhjään kauppaan, hän ei odottanut tapaavansa siellä ketään. Äkkiä lattialauta narahti, kuului laahaavia askeleita ja hiljainen ääni kysyi: Mitä saisi olla? Lähtiessään kaupasta Jamesilla oli kädessään vanha pölyinen pahvirasia. Se oli mielenkiintoinen. Vaikka se tuntui tyhjältä, sitä ei saanut mitenkään auki. Olemattoman kaupan Olematon rasia johdatti Jamesin aidanraosta kaatopaikalle, hurjaan seikkailuun kotkankokoisten lokkien, häijyn rotta-armeijan ja ystävällisen, salaperäisen Purra-olennon kanssa.

Purran maa on maineikkaan englantilaisen nuortenkirjailijan toinen suomennettu teos. Ensimmäinen, Tulku, silta Tiibetiin, kertoo nuoren pojan kokemuksista Kiinan boksarikapinassa.

muokattu 11.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vatukkatähden myrsky (Soturikissat-erikoisseikkailut, #7)HopeanuoliLoukkupoika (Loukkupoika, #1)Myyttihovi (Myyttihovi, #1)Valittu (Yön talo, #3)
Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563