Pimeyden enkeli - Dean Koontz8.22

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Kari Salminen. Kansi: Ilkka Laakso. 1. painos 2002. Sidottu. 2. painos 2005. Nidottu.

Bartholomew Lampion syntyy Bright Beachissa, Kaliforniassa. Päivä tulee mullistamaan monen ihmisen elämän; ja hän on kaiken keskipisteenä. Kaiken lähtökohtana ovat hänen silmänsä, ne lumoavat kaikki ihmiset. On sääli että hän sokeutuu kolmivuotiaana, vain saadakseen näkönsä takaisin kymmenen vuotta myöhemmin.

Samaan aikaan kuin ”Barty” syntyy, satojen kilometrien päässä mies havahtuu ajatukseen, että hänellä on maailmassa yksi ainoa vihollinen: Bartholomew Lampion. Tämä on tuhottava hinnalla millä hyvänsä, siitä tulee hänen elämäntehtävänsä.

San Franciscossa väkivaltaisen raiskauksen seurauksena näkee päivänvalon tyttö, jonka elämää Barty tulee hallitsemaan, halusipa hän sitä tai ei.

Näiden kolmen ihmisen välille kehittyy monimutkainen vyyhti – ja lopulta on vain yksi kysymys: kuka onkaan pimeän, kuka taas valon enkeli?

”Koontz on jälleen kirjoittanut kirjan, jota ei malta jättää käsistään.” – People magazine, USA

”Dean Koontz ei pelkästään kuvaa mestarillisesti pahimpia painajaisiamme, vaan on myös kirjallisten silmänkääntötemppujen mestari.” – The Times, Lontoo

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 2002
Kustantaja: Book Studio
Tyylit: kauhu
Alkuperäinen nimi: From the Corner of His Eye
Arvosanalla: 8.22/10
Arvosanoja: 19
Muokattu: maaliskuu 08, 2016