Pimeyden enkeli
Keskiarvo 4.11
4.11 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (19)
Kirjahyllytilastot

Pimeyden enkeli

Dean Koontz
Julkaistu: 2002 (Book Studio)
Alkuperäinen nimi: From the Corner of His Eye
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Kari Salminen. Kansi: Ilkka Laakso. 1. painos 2002. Sidottu. 2. painos 2005. Nidottu.

Bartholomew Lampion syntyy Bright Beachissa, Kaliforniassa. Päivä tulee mullistamaan monen ihmisen elämän; ja hän on kaiken keskipisteenä. Kaiken lähtökohtana ovat hänen silmänsä, ne lumoavat kaikki ihmiset. On sääli että hän sokeutuu kolmivuotiaana, vain saadakseen näkönsä takaisin kymmenen vuotta myöhemmin.

Samaan aikaan kuin ”Barty” syntyy, satojen kilometrien päässä mies havahtuu ajatukseen, että hänellä on maailmassa yksi ainoa vihollinen: Bartholomew Lampion. Tämä on tuhottava hinnalla millä hyvänsä, siitä tulee hänen elämäntehtävänsä.

San Franciscossa väkivaltaisen raiskauksen seurauksena näkee päivänvalon tyttö, jonka elämää Barty tulee hallitsemaan, halusipa hän sitä tai ei.

Näiden kolmen ihmisen välille kehittyy monimutkainen vyyhti – ja lopulta on vain yksi kysymys: kuka onkaan pimeän, kuka taas valon enkeli?

”Koontz on jälleen kirjoittanut kirjan, jota ei malta jättää käsistään.” – People magazine, USA

”Dean Koontz ei pelkästään kuvaa mestarillisesti pahimpia painajaisiamme, vaan on myös kirjallisten silmänkääntötemppujen mestari.” – The Times, Lontoo

muokattu 08.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #2)RisteilySarvetTaistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)Sukupolvi Z: Zombisodan aikakirjat
Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388