Enkelimysteerio
Keskiarvo 3.11
3.11 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Enkelimysteerio

Jostein Gaarder
Julkaistu: 2000 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: I et speil, i en gåte
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: enkelit

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Katriina Savolainen. Kansikuva: Hannu Hyrske. Sidottu.

Koskettava romaani Sofian maailman kirjoittajalta

”Tänä jouluna Cecilie ei voinut mennä portaille kuuntelemaan kirkonkelloja. Hän oli sairas, eikä vain pikkuisen sairas, vaan hän oli sairastanut jo lokakuusta lähtien. Juuri nyt Cecilie oli niin sairas, että joulukin oli kuin kourallinen hiekkaa, joka valui sormien välistä hänen nukkuessaan tai ollessaan puolittain hereillä. Hänen ei kuitenkaan tarvinnut olla sairaalassa.”

Eräänä yönä Cecilien ikkunalaudalle ilmestyy hahmo, jolla on valkea kaapu ja paljaat varpaat. Hahmo osoittautuu enkeliksi nimeltään Ariel. Enkeli alkaa vierailla tytön luona harva se yö, ja he käyvät keskusteluja ihan kaikesta maan ja taivaan välillä. Cecilie yrittää saada enkelin paljastamaan taivaallisia salaisuuksia, mutta Ariel onkin kiinnostuneempi siitä miltä tuntuu olla ihminen, lihaa ja verta, miltä tuntuu kasvaa, syödä ruokaa, palella tai nähdä kauniita unia. Ariel vie myös tyttöä käsivarsillaan niin olohuoneeseen kuin hiihtoretkellekin. Ja enkelin käsivarsilla alkaa myös Cecilien viimeinen, levollinen matka.

muokattu 13.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Karou, savun tytär (Karou-trilogia, #1)Loppusoitto (Langennut enkeli, #4)LucianLangennut enkeli (Langennut enkeli, #1)Aika taistelun ja tähtivalon (Karou-trilogia, #2)

Kirja-arvioita (1)

Celestine avatar
Kirjoittanut
1.0
Johan oli kökkö kirja. Ariel oli lähinnä vaan ärsyttävä ja tarina oli pitkäveteinen. En suosittele.
Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384