Alshain
Keskiarvo 3.64
3.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (43)
Kirjahyllytilastot

Alshain

J. Pekka Mäkelä
Julkaistu: elokuu 15, 2006 (Like)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Kannen kuva: J. Pekka Mäkelä. Kansi: Tommi Tukiainen. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2006.

Alshainissa kaikki tapahtuu siellä, minne yksikään ihminen ei katso.

Ihminen on levittäytynyt avaruuteen, jopa muihin aurinkokuntiin asti. Kaukaisin siirtokunta, Alshain, sijaitsee meren miltei kokonaan peittämällä planeetalla viidenkymmenen valovuoden päässä Maasta. Silläkin on jo takanaan vaiheikas historia vallankumouksineen, kapinoineen ja ihmiskohtaloineen.

Tähtialuksen putoaminen planeetalle muuttaa viiden asukkaan elämän peruuttamattomasti. Maasta saapunut siirtolainen eli maalainen, vakavasti vammautuneen miehen morsian, vanha mies, työtovereidensa murhia selvittelevä poliisi ja nuori merentutkija joutuvat kohtaamaan asioita, joita eivät ole koskaan osanneet edes kuvitella.

J. Pekka Mäkelä (s. 1962) on suomentaja, musiikintekijä ja kirjailija. Hänet tunnetaan muun muassa Philip K. Dick -suomennoksistaan.

Kirja-arvosteluja:

”Alshain on joka tapauksessa erittäin viihdyttävä tieteiskuvitelma, jonka parissa viettää kernaasti aikaa. Kirja on oikean kokoinen, omaääninen ja jotain aivan muuta kuin angolamerikkalainen avaruusooppera.” – Jukka Halme, Tähtivaeltaja

”Vieraasta ympäristöstä huolimatta romaanin teemat ovat yleisinhimillisiä: yksinäisyys, lähteminen, menneisyyden jättäminen taakseen, fyysisen esteen tuomat kommunikaatiovaikeudet ja ystävyys.” – Vesa Sisättö, Kirjain

”Alshain on loistava kirja: uutta suomalaista (scifi)kirjallisuutta hienoimmillaan. Suosittelen: matkustakaa Alshainiin. Matka todella kannattaa.” – Harri Erkki, Portti

”Kirjan pystyisi helposti lukemaan sellainenkin henkilö, joka ei science fictionista yleensä perusta. Tarinan kulissit ovat poikkeukselliset, mutta olennainen sisältö on lähellä ihmistä.” – Erkki Widenius, Lapin Kansa

”Melankolinen kuvaus ihmisen ikävästä vieraalla planeetalla.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 07.11.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistäLoppupeli (Endgame–trilogia, #1)NokkosvallankumousKevätuhrit (Kevätuhrit, #1)Siilo (Siilon saaga, #1)

Kirja-arvioita (2)

Lachesis avatar
Kirjoittanut
4.0
Alshain on vakuuttava voimannäyte sujuvasta scifitarinasta, jossa vieraalle planeetalle on sijoitettu arkisia, tuttuja elementtejä ja elämänkohtaloita. Suuria, jopa mahtipontisia aiheita, kuten toisiaan sivuavia älyllisiä elämänmuotoja käsitellään vaihtuvien näkökulmien ja yksittäisten, vajavaisten tarinankertojien kautta. Ratkaisu on rohkea ja toimii varsin hyvin. Vaikka yhdenkään kertojan näkökulmaan ei toistamiseen palata, niistä muodostuu ehjä kokonaisuus, ei kuten ... (lisää)
tnjrp avatar
Kirjoittanut
4.0
On aina mukavaa lukea suomalainen romaani, joka on rehellisesti ja suoraselkäisesti science fictioniä. Ja J. Pekka Mäkelän vieraalle, merelliselle planeetalle sijoittuvasta Alshainista ei ”genrestigmaa” saa pois vaikka kuinka hinkkaisi spekulatiivisen fiktion tai maagisen realismin rievulla. Romaani on tekijän ilmoituksen mukaan osittain muokattu aikaisemmista itsenäisistä novelleista, mutta niistä on nyt koottu varsin saumattomasti kokonaisuudeksi niveltyvä tarina. Tuo tarina ei ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722