Ram löytää synnyinsijansa (Ram, #2)
Keskiarvo 3.35
3.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Ram löytää synnyinsijansa

Maijaliisa Dieckmann
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Päällyksen kuvat: Hannu Lukkarinen. Sidottu.

Suomen kivikauteen ajoittuva tarina, Ram ja linnunkuvainen ruukku (1993), kertoi Saarella asuvista Ramista ja Jamista, kahdesta orpolapsesta, joiden perhe hukkui.

Nyt lapset elävät kodassaan päivä kerrallaan varoen antamasta surulleen valtaa. Ram huolehtii pikkuveljestään, puuhaa jokapäiväisiä askareissa ja valmistautuu talven tuloon muistellen, miten emo oli toiminut. Vaikka sisaruksilla on sija ja olemisen oikeus saarelaisten keskuudessa, Ram mielii maahan, josta iso ja emo olivat kauan sitten lähteneet.

Saarelaisten suuren kuunjuhlan jälkeen Ram ja Jam alkavat suunnitella matkaa, jolle kylänvanhin on antanut suostumuksensa. Naapuritulisijan sudentappaja Kara apunaan lapset lähtevät Merentakaiseen Maahan. Ramin synnyinkylässä heille paljastuu ison ja emon salaisuus.

(muokattu 01.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Poikkikirves iskee (Seikkailusarja, #11)Luolaheimon sankari (Nuorten toivekirjasto, #53)Kuolemanlaakson kurimuksessaLuolapojat (Kirjokannen poikien kirjasto, #6)Luolapoikien paluu (Seikkailusarja, #9)

Kirja-arvioita (1)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Mukavan jännittävää luettavaa nuoremmille paleofaneille tai historianörteille! Nopea juonen kulku ja hauskoja juttuja :)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Damir Zaripov
Uusin jäsen: Damir Zaripov
Jäseniä yhteensä: 8868