Herra Bliss
Keskiarvo 3.01
3.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (56)
Kirjahyllytilastot

Herra Bliss

J. R. R. Tolkien
Julkaistu: syyskuu 15, 1983 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Mr. Bliss
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Osallistu keskusteluun (viestejä 55 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Panu Pekkanen. Kuvittanut J. R. R. Tolkien. 2. painos 2005. Sidottu.

J. R. R. Tolkien sepitti ja kuvitti herra Blissin seikkailut omille lapsilleen. Tähän kirjaan tarina on painettu tismalleen sellaisena kuin hän sen laati – käsin kirjoitettuna kaikkine riemukkaine ja yksityiskohtaisine värikuvineen. Suomenkielinen teksti on ladottu käsikirjoituksen viereen.

Herra Bliss on kekseliäs satu omalaatuisesta herrasmiehestä. Herra Bliss, joka käyttää tavattoman korkeita hattuja ja pitää puutarhassaan Kirahkania, saa päähänsä ostaa auton. Kun hän sitten ensi kerran ajaa sillä kyläilemään, on tuloksena pitkä sarja onnettomuuksia. Joistakin näistä on syyttäminen herra Blissin ajotapaa, mutta syytä on myös kolmessa ahneessa karhussa. Onneksi kaikki päättyy hyvin ja keltainen, punapyöräinen auto (jota herra Bliss oppi syvästi ja ymmärrettävästi inhoamaan) joutuu lopulta hyödylliseen käyttöön.

muokattu 28.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paluu Uppelukseen (Hukkuneiden laakso, #2)Vedeeran taru (Vedeera, #1)Tatatukin matka kristallivuorelleNeiti Kymenen ihmeellinen taloKadonnut kaupunki (Salainen kirjasto, #2)

Kirja-arvioita (2)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut
3.5

Herra Bliss on suloinen kuvakirja, jonka jokainen kuvituskuva on Tolkienin omaa käsialaa. Juoni käynnistyy, kun eräänä päivänä herra Bliss päättää ostaa auton, ja sen jälkeen hurjia käänteitä ja vauhtia ei puutu. Tunnelmaltaan Herra Bliss muistuttaa paljon Roverandomia ja sisältää samantyyppistä nonsense-menoa sanaleikkeineen ja hämmästyttävine tapahtumineen, joskin on kuvakirjamuodon takia kevyempi kokonaisuus.

Luin itse 80-luvun painokseen kuuluvan kappaleen, ... (lisää)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihania kuvia ja käsikirjoituskopio on mukavaa luettavaa :)
Paikalla 18 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559