Herra Bliss

J. R. R. Tolkien
fantasia > satufantasia, lapset
Herra Bliss - J. R. R. Tolkien6.04

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Panu Pekkanen. Kuvittanut J. R. R. Tolkien. 2. painos 2005. Sidottu.

J. R. R. Tolkien sepitti ja kuvitti herra Blissin seikkailut omille lapsilleen. Tähän kirjaan tarina on painettu tismalleen sellaisena kuin hän sen laati – käsin kirjoitettuna kaikkine riemukkaine ja yksityiskohtaisine värikuvineen. Suomenkielinen teksti on ladottu käsikirjoituksen viereen.

Herra Bliss on kekseliäs satu omalaatuisesta herrasmiehestä. Herra Bliss, joka käyttää tavattoman korkeita hattuja ja pitää puutarhassaan Kirahkania, saa päähänsä ostaa auton. Kun hän sitten ensi kerran ajaa sillä kyläilemään, on tuloksena pitkä sarja onnettomuuksia. Joistakin näistä on syyttäminen herra Blissin ajotapaa, mutta syytä on myös kolmessa ahneessa karhussa. Onneksi kaikki päättyy hyvin ja keltainen, punapyöräinen auto (jota herra Bliss oppi syvästi ja ymmärrettävästi inhoamaan) joutuu lopulta hyödylliseen käyttöön.

Keskustelua: J. R. R. Tolkien :: viestejä 71 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: syyskuu 15, 1983
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Alkuperäinen nimi: Mr. Bliss
Arvosanalla: 6.04/10
Arvosanoja: 57
Muokattu: joulukuu 28, 2014

Kirja-arvioita

7/10 |
joulukuu 30, 2015
Herra Bliss on suloinen kuvakirja, jonka jokainen kuvituskuva on Tolkienin omaa käsialaa. Juoni käynnistyy, kun eräänä päivänä herra Bliss päättää ostaa auton, ja sen jälkeen hurjia käänteitä ja vauhtia ei puutu. Tunnelmaltaan Herra ...
8/10 |
syyskuu 18, 2013
Ihania kuvia ja käsikirjoituskopio on mukavaa luettavaa :)