Kuun kirkkaus (Otorin klaanin tarina #3) - Lian Hearn7.58

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

"Valtakuntasi on ulottuva mereltä merelle, mutta rauhan hintana vuotaa veri. Viidellä taistelulla saat rauhan, neljällä jotka voitat ja yhdellä jonka häviät..."

Viimeinen osa lumoavassa keskiaikaiseen Japaniin sijoittuvassa Otorin klaanin tarinassa: nuoret rakastavaiset Takeo ja Kaede joutuvat jälleen eroon toisistaan kun Takeo käy sotaan täyttääkseen vihdoin kohtaloaan koskevan ennustuksen.

Maineikkaan Otori-klaanin ottopoika ja perillinen Takeo on vihdoin saanut vaimokseen rakastamansa Kaeden. Tulevaisuus on kuitenkin epävarma. Salainen avioituminen saa raivoihinsa sekä Fujiwaran, joka piti itseään Kaeden kihlattuna, että sotaherra Arain. Lisäksi Heimon lähettämät palkkamurhaajat ovat koko ajan Takeon kannoilla.

Kuohujen keskellä Takeo ja  Kaede valmistautuvat sotaan voittaakseen takaisin itselleen oikeutetusti kuuluvat maat. Tapahtumat tempaavat kuitenkin rakastavaiset jälleen eroon toisistaan. Samalla kun sodankäynnissä kokematon Takeo käy taisteluun, Kaede joutuu Fujiwaran vangiksi. Takeolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kulkea eteenpäin kohti kohtaloaan tietämättä, näkeekö hän rakastettuaan enää koskaan.

”Japanifriikin unelma.” – Me Naiset

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: tammikuu 15, 2008
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia
Alkuperäinen nimi: Brilliance of the Moon
Arvosanalla: 7.58/10
Arvosanoja: 85
Muokattu: tammikuu 11, 2009

Otorin klaanin tarina -kirjasarja

Sarjan laajennusosia The Harsh Cry of the Heron (2006) ja Heaven's Net Is Wide (2007) ei suomennettu.

Satakielilattia (Otorin klaanin tarina #1)7.62
Nurmi vuoteenaan (Otorin klaanin tarina #2)7.50
Kuun kirkkaus (Otorin klaanin tarina #3)7.58

Kirja-arvioita

8/10 |
toukokuu 30, 2009
Pidin tästä kirjasta, ja kirjoitus tavasta. Välillä oli kyllä että jaa, ennalta arvattavaa, mutta kyllä se silti osui ja upposi, pienin puuttein tosin. Sääli kun en muistanut mitä aiemmissa osissa tapahtui, kun niiden lukemistesta on ...