Kuun kirkkaus (Otorin klaanin tarina, #3)
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (85)
Kirjahyllytilastot

Kuun kirkkaus

Lian Hearn
Julkaistu: tammikuu 15, 2008 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Brilliance of the Moon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

"Valtakuntasi on ulottuva mereltä merelle, mutta rauhan hintana vuotaa veri. Viidellä taistelulla saat rauhan, neljällä jotka voitat ja yhdellä jonka häviät..."

Viimeinen osa lumoavassa keskiaikaiseen Japaniin sijoittuvassa Otorin klaanin tarinassa: nuoret rakastavaiset Takeo ja Kaede joutuvat jälleen eroon toisistaan kun Takeo käy sotaan täyttääkseen vihdoin kohtaloaan koskevan ennustuksen.

Maineikkaan Otori-klaanin ottopoika ja perillinen Takeo on vihdoin saanut vaimokseen rakastamansa Kaeden. Tulevaisuus on kuitenkin epävarma. Salainen avioituminen saa raivoihinsa sekä Fujiwaran, joka piti itseään Kaeden kihlattuna, että sotaherra Arain. Lisäksi Heimon lähettämät palkkamurhaajat ovat koko ajan Takeon kannoilla.

Kuohujen keskellä Takeo ja  Kaede valmistautuvat sotaan voittaakseen takaisin itselleen oikeutetusti kuuluvat maat. Tapahtumat tempaavat kuitenkin rakastavaiset jälleen eroon toisistaan. Samalla kun sodankäynnissä kokematon Takeo käy taisteluun, Kaede joutuu Fujiwaran vangiksi. Takeolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kulkea eteenpäin kohti kohtaloaan tietämättä, näkeekö hän rakastettuaan enää koskaan.

”Japanifriikin unelma.” – Me Naiset

muokattu 11.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIINarrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä, #1)Habibi

Kirja-arvioita (1)

Shjaawen avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin tästä kirjasta, ja kirjoitus tavasta. Välillä oli kyllä että jaa, ennalta arvattavaa, mutta kyllä se silti osui ja upposi, pienin puuttein tosin. Sääli kun en muistanut mitä aiemmissa osissa tapahtui, kun niiden lukemistesta on lähemmäs kahta kolmea/vuotta, mikä aiheutti välillä pieniä kysymys merkkejä, siis miten tää tähän liitty? kuka hitto tuo henkilö on? ai se onkin tuo eikä tuo... mutta alussa oli henkilö luettelo aika tarkkaan. Kirjassa varmaan parasta oli ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 61 vierailijaa
Keskiyön kyyhkynen
Uusin jäsen: Inka Matilda
Jäseniä yhteensä: 9886