Varro vain viime vuotta
Keskiarvo 3.15
3.15 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (23)
Kirjahyllytilastot

Varro vain viime vuotta

Philip K. Dick
Julkaistu: 2001 (Like)
Alkuperäinen nimi: Now Wait for Last Year
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1975. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Kansi: Tommi Hänninen. Nidottu.

Jälleen kerran Philip K. Dick (1928–1982) johdattaa lukijansa maailmaan, jossa vain harva asia on siten kuin näyttää ja itsestään selvä on epävarmaa epätodennäköisempää. Siinä maailmassa mennyt, nykyinen ja tuleva kietoutuvat toisiinsa pyörryttävänä ryöppynä.

Maa ja sen voimakas liittolainen Lilitähti käyvät sotaa iljettäviä, ahnaita ja raakoja reegejä vastaan. Taistelu sujuu päällisin puolin hyvin, mutta miksi lilitähteläiset vaativat Maalta aina vain enemmän varoja ja työvoimaa? Kuka sodassa onkaan voitolla? Ovatko reegit niin pahoja ja lilitähteläiset niin hyviä kuin lilitähteläiset antavat ymmärtää?

Parhaiten sen tietää Maan johtajaksi ja ylipäälliköksi valittu Gino Molinari. Hän on myös ainoa, joka voi vaikuttaa Maan kohtaloon. Edellyttäen, että häntä ei murhata. Ja edellyttäen, että häntä ei ole murhattu jo kauan sitten. Ja edellyttäen, että kukaan ei ole jo tehnyt hänen tulevaa murhaansa.

”Philip K. Dick on planeettojen älykkäin scifimies.” – Rolling Stone

muokattu 20.09.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

LintuhäkkiHeltymätön (Kadonnut laivasto, #5)HarhakaupunkiEntropiaKolmen kappaleen probleema (Muistoja planeetta Maasta, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 44 vierailijaa
Mustelmann, LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376