Toinen tuuli (Maameren tarinat #6) - Ursula K. Le Guin7.96

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Kristiina Rikman. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

World Fantasy -palkinto 2002, Mythopoeic-palkintoehdokas 2002, Nebula-palkintoehdokas 2002, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 2002.

Maameri... velhojen ja varjojen sirpaleinen saaristo... lohikäärmeiden ja labyrinttien sokkeloinen maailma

Kuolleet pyrkivät murtautumaan elävien maailmaan kylätaikuri Lepän unien kautta. Nuorena kuollutta vaimoaan epätoivoisesti kaipaava Leppä pyytää apua Ged Varpushaukalta, Maameren entiseltä arkkimaagilta, joka on vetäytynyt Gontiin vapaaehtoiseen maanpakoon. Gedin kehotuksesta Leppä matkaa Havnoriin, Saaristomeren pääkaupunkiin, jossa hän tapaa nuoren kuningas Lebannenin sekä Gedin puolison Tenarin ja ottotyttären Tehanun.

Vuosisatoja kestäneen rauhan jälkeen lohikäärmeet ovat palanneet ihmisten ilmoille ja tekevät tuhojaan läntisessä Havnorissa. Orm Irian, ihmisnaisen muodon halutessaan ottava lohikäärme saapuu neuvottelemaan Lebannenin kanssa.

Toisen tuulen puhaltaessa Maameren kansojen edustajat purjehtivat velhojen ja viisaiden saarelle, Rokelle, ainoaan paikkaan, jossa maailman ongelmiin kenties voidaan löytää ratkaisu. Maameren magian haltijat joutuvat viimein turvautumaan ihmiskäden mestarillisiin taitoihin elämän ja kuoleman tasapainon korjaamiseksi.

Keskustelua: Ursula K. Le Guin :: viestejä 13 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2003
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: lohikäärmeet, world fantasy -palkinto
Alkuperäinen nimi: The Other Wind
Arvosanalla: 7.96/10
Arvosanoja: 156
Muokattu: helmikuu 05, 2020

Maameren tarinat -kirjasarja

Alasarja Maameren tarinat (sarjakuva)

Maameren tarinat 1–38.22
Maameren tarinat 1–48.36
Maameren tarinat 5–68.24
Maameren velho (Maameren tarinat #1)7.92
Atuanin holvihaudat (Maameren tarinat #2)7.94
Kaukaisin ranta (Maameren tarinat #3)7.98
Tehanu (Maameren tarinat #4)7.50
Kertomuksia Maamereltä (Maameren tarinat #5)7.80
Toinen tuuli (Maameren tarinat #6)7.96

Kirja-arvioita

5/10 |
lokakuu 11, 2013
Jostain syystä en muista tästä kirjasta paljoa mitään, vaikka tämä on viimeisin sarjan kirjoista ja siis pitäisi olla tuoreimmassa muistissa. En tiedä onko syy ettei kirjassa muka tapahtunut vai tapahtuiko liikaa ja kirja on ahmittu liian ...
8/10 |
joulukuu 28, 2011
kirjan takakansi on vähättelevä, sillä kun tämän kirjan on lukenut, olisit valmis ryntäämään tappelemaan vaikka satojen lohikäärmeiden kanssa. kirjan juoni, maailma ja henkilöt olivat hyvin mietittyjä, tosin kuin useimmissa ...