Kutsu tähtiin
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Kutsu tähtiin

James D. Sayers
Julkaistu: 1951 (Kuva ja sana)
Alkuperäinen nimi: Call to Stars
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: avaruusmatkat

Alkuteos ilmestynyt 1949. Suomentanut J. N. Mikkola.

Kohtalontuntuinen seikkailuromaani Harmageddonin kauhujen varjossa.

Kutsu tähtiin on mielikuvitusromaani. Se on aikuisten seikkailukirjan, joka kuljettaa lukijaansa ihmeellisissä maailmoissa, mutta samanaikaisesti järkyttää realistisella kohtalontuntuisuudellaan Harmageddonin kauhujen luodessa varjonsa kaikkeen.

Kutsu tähtiin on romaani hienosti piirrettyine, puhtaine ja kohottavine rakkaustarinoineen, mutta se on myös syvälle luotaava mietekirja, herättävää julistusta, joka pysähdyttää lukijan arvioimaan monet arvot uudelleen.

Kutsu tähtiin
aukaisee lukijan eteen paratiisillisia näköaloja ja kuvailee ihmisen tulevaista olotilaa. Vastaako kirjoittajan näkemys todellisuutta? Varmaankaan ei, sillä hurjinkaan mielikuvitus ei voi käsittää sitä, ”mitä silmä ei ole nähnyt ja korva kuullut ja mikä ei ole yhdenkään ihmisen sydämeen noussut”. Siksi todellisuus on tätäkin romaani ihmeellisempi.

Kutsu tähtiin
sisältää tiedemiehen ja hänen ystävänsä sanomalehtimiehen matkakuvauksen maasta Marsiin. Siellä he saavat ilmoituksen, joka on hyvän tärkeä maan asukkaille. Ilmoitus on ennakkovaroitus lähestyvästä Harmageddonista, planeettamme viimeisestä ja tuhoisimmasta taistelusta. Matkustajien vielä viipyessä Marsissa he saavatkin tietää, että tuo viimeinen taistelu jo raivoaa maapallolla ja että monet pääkaupungit on jo tuhottu atomipommeilla.

James D. Sayers on tunnettu amerikkalainen romaanikirjailija. Hänen teoksensa vuolas ja kirkas tyyli osoittautuukin mestarin käsialaksi. Tähän mennessä hän on julkaissut 16 romaania englannin kielellä, joista monet ovat ilmestyneet käännöksinä eri maissa mm. Ruotsissa.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Voitokas (Kadonnut laivasto, #6)Uljas (Kadonnut laivasto, #4)Taipumaton (Kadonnut laivasto, #1)Varjokapteeni (Kostaja, #2)
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588