Arosusi
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (31)
Kirjahyllytilastot

Arosusi

Hermann Hesse
Julkaistu: 1952 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Der Steppenwolf
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1927. Suomentanut Eeva-Liisa Manner. 1. painos 1952, Eurooppa-sarja. 10. painos 1988, sidottu, kansipaperi. 11. painos 1997, nidottu.

Kirjan päähenkilö on keski-ikäinen Harry Haller, jonka elämä on rajusti ailahtelevaa. Hänen suhteensa ympäröivään yhteiskuntaan on vaikea ja useimmiten Harry sulkeutuukin omaan maailmaansa kirjojen ja klassisten mestarisäveltäjien pariin. Eräänä iltana hänelle kuitenkin annetaan kadulla erikoinen vihkonen, ”Kirja Arosudesta”. Siinä kerrotaan miehestä, joka on puoliksi susi eikä saa sovitettua luonnettaan miehen ja suden välillä ja tuntee siksi suurta ahdistusta. Harry tuntee tarinan viittaavan itseensä, ja kirjassa merkittävässä roolissa onkin Harryn pohdinta oman persoonansa luonteesta ja siitä kuinka sulauttaa mies ja susi samaan kehoon ja mieleen.

Kirjan juoni, Harryn taistelu Arosuden ja muiden luonteensa pirstaleiden kanssa, huipentuu ainoastaan hulluille tarkoitetun Maagillisen teatterin näyttämöllä hallusinogeenien ja hurjien kuvitelmien saattelemana.

(muokattu 08.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tarinoita tuonpuoleisistaElämä elämältäKonttaava koomikkoOmituisiaAvoin ikkuna ja muita tarinoita

Kirja-arvioita (1)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Hyviä pointteja lahjakkaan ihmisen luonteesta ja tarpeista, mutta kovin verettömästi esitettynä. Itseään toistavaa, ylikäsitteellistä jaarittelua on kirjasta yli puolet, juonen kustannuksella, tietenkin, ja muut, kiinnostavammat henkilöt värjöttävät harmittavasti ryppyotsaisen, saamattoman Harry ”Arosusi” Hallerin varjossa. Hesse osaa ajatella, mutta olisi voinut keksiä ideoilleen toisenlaisen ilmaisukanavan. Ilman unimaista loppunäytöstä Maagillisessa teatterissa, luulisin jo, että ilman mielikuvitustakin voi saada Nobelin.
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Vilhelmiina Hänninen
Jäseniä yhteensä: 9107