Varjoissa vaeltaja (Lumen ja jään maa, #2)
Keskiarvo 4.13
4.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (179)
Kirjahyllytilastot

Varjoissa vaeltaja

Ilkka Auer
Julkaistu: helmikuu 16, 2006 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, skandinaavinen mytologia

Kansi ja kartta: Riikka Jäntti. Sisäkannen pohjapiirrokset: Ilkka Auer. Sidottu, kansipaperi.

Täysveristä kotimaista fantasiaa!
Palkittu ja kiitetty sarja jatkuu uudella huimalla seikkailulla

Noridiumissa ja muissa pohjoisissa valtakunnissa liikkuu huhuja noitalapsesta, jonka Hiidenkynnen Jäänoita Astrid on ottanut suojatikseen. Tyttö liikkuu jääkarhunsa kanssa kuolleiden mailla, purkaa ikivanhoja lumouksia ja kirouksia ja on sukua sysilouhien lohikäärmekansalle.

Kun Jäänoita joutuu sekaantumaan Noridiumin valtataistoon, myös noitatyttö Nonnan taikavoimia tarvitaan. Nonna lähtee lemmikkijääkarhunsa Fenriksen kanssa etsimään kaapattua prinsessa Freyaa – ja joutuu vaaralliseen seikkailuun keskelle lumen ja jään maata.

”Auerin romaanin maailma on arktisuudessaan vaikuttava. Sysilouhien sukua on kunnioitettava saavutus ja mainio lukukokemus”, kirjoitti Kaleva-lehti sarjan avausromaanista, josta Ilkka Auerille (s. 1966) myönnettiin vuoden parhaalle kotimaiselle fantasiakirjalle annettava Kuvastaja-palkinto.

muokattu 08.09.2016

Uusimmat keskustelut

Kirjasarja: Lumen ja jään maa
Kertooko Lumen ja jään maa -sarja suomalaisen sielunmaiseman?
Taru Väyrynen 319 päivää sitten
| 1 kommentti (Wanda 318 päivää sitten)
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hyinen hauta (Lumen ja jään maa, #3)Sysilouhien sukua (Lumen ja jään maa, #1)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Mahti (Korpinkehät, #3)Ikitalvi (Lumen ja jään maa, #4)

Kirja-arvioita (4)

Dyn avatar
Kirjoittanut
4.0
"Varjoissa vaeltaja" on jo hiukan kokonaisempi ja eheämpi tarinana kuin sarjan ykkösosa. Jotain pohjoisen maailman mystisyydestä ehkä menetetään, kun maisemat ovat jo käyneet tutummiksi, mutta henkilöistä saadaan enemmän irti ja tarina pääsee varsinaisesti kunnolla vauhtiin. Ennen kaikkea kirja on oikeasti kutkuttavan jännä. Kolmatta osaa odottelee tämän jälkeen vesi kielellä.
Reta Anna Maria avatar
Kirjoittanut
4.0
Mielestäni tämä oli Lumen ja jään maa -sarjan paras osa.
Toyan avatar
Kirjoittanut
4.0
Nyt päästiinkin jo vauhtiin! Kerta kaikkiaan parempi kokonaisuus kuin sarjan ensimmäinen kirja. Juonta löytyi, ja aika paljonkin. Lisää iloa lukemiseen toivat murteet, joita kirjan henkilöt puhuivat. Nonna on saavuttanut enemmän voimia kuin ensimmäisessä osassa. Silti hän on vielä aika nuori, ja häntä opastamassa on monta vahvaa hahmoa. Myöskin Nonnan puoli mietityttää; onko hän hyvä vai paha? Hän pitää kylmästä ja pimeydestä, ja taitaa olla uponnutkin siihen puoliksi. ... (lisää)
Orduuka avatar
Kirjoittanut
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 2 jäsentä ja 57 vierailijaa
punnort, Jussi
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574