Talvikuningas (Arthur-sarja #1) - Bernard Cornwell7.96

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Paula Herranen. Päällyksen kuva: Bill Gregory. Kirjailijan kuva: Tom Johnson. Päällyksen typografia: Eija Kuusela. Sidottu, kansipaperi.

KOMEAN UUDEN FANTASIASARJAN ALOITUS

Britannian ylikuninkaan Utherin poika Mordred on kuollut saksin sotakirveen iskusta. Kylmänä talvisena yönä hänen leskensä synnyttää pojan, joka saa isänsä nimen ja josta on täysi-ikäisenä tuleva Britannian hallitsija.

Utherin äpäräpoika Arthur kutsutaan suojelemaan lapsikuningasta ja johtamaan sotajoukkoja. Arthurin hohtava suomuhaarniska, sulkatöyhtöinen kypärä, miekka Excalibur ja voittamattoman sotapäällikön maine herättävät vihollisjoukoissa pelonsekaista kunnioitusta.

Moneen pieneen kuningaskuntaan jakautunut Britannia elää vaikeita aikoja. Saksit ovat saaneet jo maasta jalansijan, ja länsirannikolle tekevät irlantilaiset ryöstöretkiään. Arthur onnistuu kuitenkin vahvistamaan valta-asemaansa ja maan yhtenäisyyttä – kunnes kuvaan astuu prinsessa Guinevere.

Arthur rakastuu Guinevereen hullun lailla. Piispa ja soturit ovat suhteesta kauhuissaan, sillä Arthur on ehtinyt kihlautua Powysin kuninkaan tyttären Ceinwynin kanssa, eikä kuningas anna anteeksi vihkilupauksen pettämistä. Hän kokoaa joukot sotaretkelle Arthuria vastaan.

Rakkauden tähdenkö Arthur heittää kaiken ponnistelunsa hukkaan ja syöksee Britannian kaaokseen?

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1998
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, historia
Avainsanat: arthuriana
Alkuperäinen nimi: The Winter King - A Novel of Arthur
Arvosanalla: 7.96/10
Arvosanoja: 81
Muokattu: syyskuu 17, 2015

Arthur-sarja -kirjasarja

Trilogialle ei ole virallista suomenkielistä nimeä. Sen kääntäminen jätettiin kesken.

Talvikuningas (Arthur-sarja #1)7.96