Talvikuningas (Arthur-sarja, #1)
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (80)
Kirjahyllytilastot

Talvikuningas

Bernard Cornwell
Julkaistu: 1998 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Winter King - A Novel of Arthur
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia
Avainsanat: arthuriana

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Paula Herranen. Päällyksen kuva: Bill Gregory. Kirjailijan kuva: Tom Johnson. Päällyksen typografia: Eija Kuusela. Sidottu, kansipaperi.

KOMEAN UUDEN FANTASIASARJAN ALOITUS

Britannian ylikuninkaan Utherin poika Mordred on kuollut saksin sotakirveen iskusta. Kylmänä talvisena yönä hänen leskensä synnyttää pojan, joka saa isänsä nimen ja josta on täysi-ikäisenä tuleva Britannian hallitsija.

Utherin äpäräpoika Arthur kutsutaan suojelemaan lapsikuningasta ja johtamaan sotajoukkoja. Arthurin hohtava suomuhaarniska, sulkatöyhtöinen kypärä, miekka Excalibur ja voittamattoman sotapäällikön maine herättävät vihollisjoukoissa pelonsekaista kunnioitusta.

Moneen pieneen kuningaskuntaan jakautunut Britannia elää vaikeita aikoja. Saksit ovat saaneet jo maasta jalansijan, ja länsirannikolle tekevät irlantilaiset ryöstöretkiään. Arthur onnistuu kuitenkin vahvistamaan valta-asemaansa ja maan yhtenäisyyttä – kunnes kuvaan astuu prinsessa Guinevere.

Arthur rakastuu Guinevereen hullun lailla. Piispa ja soturit ovat suhteesta kauhuissaan, sillä Arthur on ehtinyt kihlautua Powysin kuninkaan tyttären Ceinwynin kanssa, eikä kuningas anna anteeksi vihkilupauksen pettämistä. Hän kokoaa joukot sotaretkelle Arthuria vastaan.

Rakkauden tähdenkö Arthur heittää kaiken ponnistelunsa hukkaan ja syöksee Britannian kaaokseen?

muokattu 17.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viiden minuutin ikuisuusSalamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Itämeren Auri  (Metsän ja meren suku, #1)Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)Kaukosaarten Aino (Metsän ja meren suku, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 67 vierailijaa
Pisania, Chompp
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858