Mona Lisa

William Gibson
Julkaistu: 1995 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Mona Lisa Overdrive
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Arto Häilä. Sidottu, kansipaperi.

Prix Aurora -palkinto 1989, Hugo-palkintoehdokas 1989, Nebula-palkintoehdokas 1988, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (sf-kirjat) 1989.

Mona Lisa on kolmas suomennettu väläys William Gibsonin ainutlaatuisesta maailmasta, joka on yhtä aikaa lyyrinen ja tekninen, eroottinen ja väkivaltainen, kylmäävä ja jännittävä. Gibsonin maailmassa monikansalliset yhtiöt ja teknorikolliset taistelevat vallasta tietokoneiden luomassa universumissa eli kyberavaruudessa.

Tähän maailmaan putkahtaa Mona, nuori tyttö, jolla on hämärä menneisyys ja epävarma tulevaisuus ja jonka kohtalo on törmäyskurssilla Sense/Net -tähden Angie Mitchellin kanssa.

Jo lapsuudesta saakka Angie on osannut päästä kyberavaruuteen ilman tietokonetta. Nyt vireillä on sieppaussuunnitelma – sen takana on haamuolio, jolla on suunnitelma Angielle, Monalle ja koko ihmiskunnalle...

Tuttuun tapaansa Gibson ei tyydy kertomaan yhtä tarinaa, kun samalla vaivalla voi kertoa viisi. Mona Lisa on seittimäinen juonirakennelma, jonka häikäiseväksi hiotusta tieteisproosasta on helppo peilata urbaania sielunmaisemaa.

muokattu 15.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pysy erossa lohikäärmeistä (Shadowrun: Vallan salat, #1)Sovituksen kuilu (Ilmestysten avaruus, #4)MuuntohiiliKuumalinjaNeurovelho
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
Piru Naiseksi, Jorma Isokukko
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325