Kivinen biisoni
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Kivinen biisoni

Veikko Haakana
Julkaistu: 1969 (Valistus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Päällys: Katriina Viljamaa-Rissanen. Sidottu.

Kivinen biisoni

Kivinen biisoni kertoo Espanjan luolamaalausten synnystä, esihistoriallisten ihmisten elämästä ja tavoista. Metsästyksen jumalille tarkoitetut uhrimenot, biisonitanssit ja heimokeskeiset poikien täysikasvuisuusrituaalit luovat romaaniin salaperäisen, taianomaisen tunnelman.

Romaanin päähenkilöinä ovat kalliomaalauksia tekevä taiteilija Picas ja hänen rujo apulaisensa. He joutuvat heimon painostuksesta lähtemään pakomatkalle, joka on koitua heille kohtalokkaaksi. Heimo menettää kuitenkin metsästysonnensa. Samanaikaisesti ilmestyy ympäristöön kiellettyjä ja siksi pelättyjä ihmisenkuvia, jotka Picas on maalannut. Heimo näet olettaa ikivanhojen magiasääntöjen mukaisesti, että se, joka piirtää toisen ihmisen kuvan, omistaa samalla myös tämän sielun. Heimon täytyy nöyrtyen kutsua Picas apulaisineen takaisin.

Kirjailija Haakana kertoo esihistoriallisista tapahtumista nyt aivan yhtä vauhdikkaasti ja jännittävästi kuin aikaisemmissakin paljon kiitosta saaneissa poikakirjoissaan.

muokattu 03.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luolapoikien paluu (Seikkailusarja, #9)Luolapojat (Kirjokannen poikien kirjasto, #6)Poikkikirves iskee (Seikkailusarja, #11)Kuolemanlaakson kurimuksessaLuolaheimon sankari (Nuorten toivekirjasto, #53)
Paikalla 3 jäsentä ja 54 vierailijaa
Eija, Adolfina Romanov, Pisania
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455