Hämärän planeetta (Callista-trilogia, #3)
Keskiarvo 3.07
3.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (29)
Kirjahyllytilastot

Hämärän planeetta

Barbara Hambly
Julkaistu: 2001 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Planet of Twilight
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: star wars

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällys: Drew Struzan. Sidottu.

Nam Chorios on syrjäinen ja kolkko planeetta, joka on tähän asti tunnettu ainoastaan runsaista mineraalivarannoistaan. Kun kiihkomielinen kultti käännyttää Nam Choriosin asukkaat kannattajikseen ja kaappaa panttivangikseen prinsessa Leian, planeetasta tulee Uuden tasavallan kohtalosta käytävän taistelun näyttämö. Samaan aikaan Luke Skywalker tavoittelee edelleen ikuista sielunystäväänsä Callistaa, mutta etsinnöissään hän huomaa joutuneensa vastakkain Voiman kanssa.

Han Solo, Chewbacca ja Lando jättävät Coruscantin pelastaakseen Leian kultin kynsistä. Eloon heränneen planeetan suojissa heitä odottaa tuntematon elämänmuoto, joka kykenee tuhoamaan niin Imperiumin kuin Uuden tasavallan – halutessaan koko galaksin.

Hämärän planeetta päättää suositun Star Wars -romaanitrilogian, jonka aiemmat osat ovat Jedien lapset ja Tuhonmiekka. Tähtisaagassa kirjan tapahtumat sijoittuvat yhdeksän vuotta Jedin paluu -elokuvaa myöhemmäksi.

muokattu 27.09.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Star Wars: Tähtien sodan kuvitettu opasStar Wars: Galaktiset taistelutThe Force Awakens: Uskomattomat aluksetThe Force Awakens: KuvasanakirjaJedin paluu: Voiman pimeä puoli
Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: EeFla Q
Jäseniä yhteensä: 9650