Markus Light ja palautuspullon henget
Keskiarvo 3.22
3.22 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Markus Light ja palautuspullon henget

Antti Halme
Julkaistu: 2004 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuva: Mika Launis. Sidottu.

Koulukiusattu ja olemukseltaan hintelä Markus ”Light” Väänänen kerää palautuspulloilla rahaa lennokkiin, jotta pääsisi kaverien suosioon. Eräänä päivänä palautusautomaatilla tapahtuu kummia. Laskuri sekoaa ja välittää Markukselle oudon viestin.

Markus tempautuu vauhdikkaaseen seikkailuun kolmen palautuspullon matkassa. Persoonalliset pullojen henget Cola-Lula, Lordi Donnelly ja Jää-T tarvitsevat ihmisen avukseen etsimään Nanoan valtakunnan kolmea helmeä, joiden avulla maailma pelastuu. Hurja seikkailu vie Istanbulin palatseihin, Skotlantiin Loch Nessin rannalle ja Hollywoodin elokuvagurujen maailmaan.

Esikoiskirjailija Antti Halme (s. 1972) työskentelee tekstien suunnittelijana mainostoimistossa ja asuu Vantaalla.

(muokattu 31.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tyttö joka putosi Satumaan alle ja juhli varjojen valtakunnassa (Satumaa, #2)Valpuri Vaahteran maaginen korvaEtäiset kaiut (Soturikissat: Tähtien enne, #2)Ensimmäinen taistelu (Soturikissat: Klaanien synty, #3)Riitasointu (Langennut enkeli, #2)

Kirja-arvioita (1)

Midori avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Oudon mielenkiintoinen tarina, jonka päähenkilö on yllätys, yllätys epävarma ja kiusattu. Päähenkilön polku sattumalta yhtyy kolmen mitä eriskummallisimman pullonhengen kanssa. Nyt ei puhutakkaan taikalamppujen, vaan palautuspullojen hengistä. Kirja tarinoineen ja juonineen oli varsin kohtalainen, joskin hieman sekava vai pitäisikö sanoa sekopäinen. Tämä opus kelvannee fantasian ystäville sadepäivälukemiseksi, kun muuta ei löydy.
Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Ville Suur-Askola
Jäseniä yhteensä: 9109