Äiti maa, isä taivas (Ensimmäiset ihmiset, #1)
Keskiarvo 3.54
3.54 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (42)
Kirjahyllytilastot

Äiti maa, isä taivas

Sue Harrison
Julkaistu: 1995 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Mother Earth, Father Sky
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Kaijamari Sivill. 2.–3. painos 1996. Sidottu, kansipaperi.

”Lumoava tarina perheen juurista ja koettelemuksista... Minut sai ihmetyksen valtaan Harrisonin taitava ote ja esihistoriallisen jääkauden moitteeton kuvaaminen.” – Alex Haley

Heiniä ja marjoja keräämässä ollut nuori Chagak katselee avuttomana ja kauhuissaan, kun muukalaiset tappavat hänen kylänsä ihmiset. Haudattuaan läheisensä Chagak pakkaa ik-veneensä ja lähtee vielä elossa olevan pikkuveljensä kanssa kotisaareltaan kohti valaanpyytäjien, isoisänsä saarta.

Chagak ohjaa ikinsä autiolta näyttävälle rannalle levätäkseen hetken. Saaren ainoa asukas Shuganan, vanha shamaani, ottaa tulijat ystävällisesti vastaan. Mutta vielä samana kesänä saarta lähestyy toinenkin vene. Ikyakista nousee lyhyiden heimoon kuuluva mies, jonka saapuminen tietää vaikeuksia.

Tuskallisissa kokemuksissaan Chagakilla on tukenaan Shuganan ja hyvien henkien kuiskaukset, ja hänestä kasvaa rohkea ja viisas nuori nainen miesten hallitsemaan yhteisöön. Chagak harjaantuu tuntemaan luonnon voimat ja vihollisensa, hän oppii kestämään menetyksensä ja lopulta myös rakastumaan.

Romaanin tapahtumat sijoittuvat Aleuttien saarille noin vuoteen 7000 eKr. Äiti maa, isä taivas on ensimmäinen kirja trilogiaan, joka kuvaa uskottavasti ja tutkitusti muinaisten amerikkalaisten alkuperäisheimojen vaellusta.

(muokattu 10.05.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mammutin metsästäjät (Maan lapset, #3)Sisar Kuu (Ensimmäiset ihmiset, #2)PeuraheimoHevosten laakso (Maan lapset, #2)Vain aurinko muistaa (Kwani, #1)

Kirja-arvioita (1)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Mahtava! Hienoja kuvauksia, yllättäviä juonenkäänteitä, ja todella moniulotteiset päähenkilöt. Todellakin suosittelen kelle tahansa paleofiktiosta pitävälle! :)
Paikalla 46 vierailijaa
Uusin jäsen: Sini
Jäseniä yhteensä: 8861