Christine – tappaja-auto
Keskiarvo 3.27
3.27 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (97)
Kirjahyllytilastot

Christine – tappaja-auto

Stephen King
Julkaistu: 1984 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Christine
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 220 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Pentti Isomursu. Kannen kuva: Gerald Grace. Sidottu, kansipaperi. 2. laitos: Suuri Suomalainen Kirjakerho 1984. 2. ja 3. painos 1991, nidottu. 4. painos 1993, sidottu.

Arnie Cunningham on näppylänaamainen hintelä kaveri, josta toverit eivät piittaa. Vain ainoa ystävä Dennis, ja oma tyttö Leigh näkevät Arniessa arvoja, joita muut eivät huomaa.

Sitten kuvaan ilmestyy Christine, tulipunainen vuoden 1958 Plymouth, joka saa Arnien mekaanikonvaistot liikkeelle ja tosi rakkauden heräämään. Sillä rakkautta se on, tuo kiihko, jolla Arnie päättää palauttaa Christinen voiman ja kauneuden entiseen kukoistukseensa. Ja Christine vastaa hänen rakkauteensa: sen kuhmut ja lommot siliävät, kun Arnie vain katsookin niihin.

Mutta Christine on mustasukkainen rakastettu – se ei suvaitse kilpailijoita rinnallaan. Se on päättänyt raivata Leighin pois tieltä, ja huhu kertoo sen saattaneen edellisen omistajansa perheen hengenvaaraan. Yön hetkinä punainen tappaja-auto kiitää teitä tuoden tuhoa ja kuolemaa niille, jotka ovat vahingoittaneet Arnieta tai yrittäneet vieroittaa hänet Christinestä. Ja auton demoninen raivo ottaa omakseen myös Arnien, joka alkaa kulkea omaa kaiken pirstovaa tietään...

(muokattu 24.02.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

SarvetPimeä yö, tähdetön taivasTuulen avainThe Walking Dead: Toinen kirja (The Walking Dead, #2)Monster High (Monster High, #1)

Kirja-arvioita (3)

NocheStella avatar
Kirjoittanut ()
2.0
Kirja oli lukukokemuksena ihan mukava, vaikkakin hieman puuduttavaa luettavaa liiaallisten kuvausten ja jahkailujen vuoksi. Ei siinä mitään, saahan kirjassa kuvausta olla ja pitääkin olla, mutta jos näin pitkässä kirjassa tapahtuminen alkaa vasta kaukana yli puolenvälin, joku kyllä mättää ja pahasti. Tunnelmaa latisti entisestään vielä se, että kirjailijasta aina puhutaan "kauhun mestarina", sillä tämä kyseinen teos ei kyllä järin kauhistuttava ollut.
Cliffer666 avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Tämä on sitä "nuoriso-Kingiä". Ja varmasti uppoaa ja on uponnut myös autoihmisille. Ei siinä, monillahan meistä on auto (allekirjoittanut mukaan lukien), mutta vain murto-osa siitä on vihkiytynyt autoihin "sillä tavalla". Ja vielä harvempi on varmaan ajatellut omaa autoaan sillä silmällä, mitä tämä romaani herättää.. Kyllähän tämä tarina käy tietysti lukemiseksi kenelle tahansa, ei tässä mikään autoharrastelija tarvitse olla. Ja pätevä romaani onkin. Ei nyt ... (lisää)
Nokka10 avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Erittäin pelottavaa luettavaa.
Paikalla 1 jäsen ja 75 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: jessica
Jäseniä yhteensä: 9037