Epätoivon kaupunki
Keskiarvo 3.57
3.57 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (54)
Kirjahyllytilastot

Epätoivon kaupunki

Stephen King
Julkaistu: 1996 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Desperation
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 220 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu, kansipaperi. 4. painos 2000, nidottu.

Locus-palkinto 1997 (kauhu).

Tarina kaupungista jota asuttavat korppikotkat ja kojootit, käärmeet ja hämähäkit, kaupungista jonne ei kukaan tule vapaaehtoisesti – ja jos kuitenkin sinne päädyt, haluat epätoivoisesti päästä pois…

Kun Mary ja Peter Jackson lähtivät ajamaan Peterin siskon autolla Kaliforniasta kohti New Yorkia ja kotia, he arvelivat että edessä on pitkäveteinen etappi Nevadaa halkovalla valtatiellä nro 50. Tapahtuu kuitenkin pari asiaa, joiden vuoksi siitä on pitkäveteisyys kaukana.

Ensin Mary näkee liikennemerkkiin kiinnitetyn kissanraadon. Sitten heidät pysäyttää valkoisella autolla ajava iso poliisi. Ja, niin uskomatonta kuin se onkin, poliisi löytää syyn pidättää heidät.

Sillä tavoin he päätyvät Desperationin kaupunkiin. Iso poliisi kerää sinä samana päivänä sen putkaan monta muutakin pahaa-aavistamatonta matkalaista – ja vain onnekkaimmat pääsevät sinne asti.

Kun ilta koittaa, poliisi lähtee pois ja jättää heidän vartijakseen kiiluvasilmäisen kojootin. Eikä kukaan heistä epäile vähääkään sitä, että huomenna heitä odottaa jokin vielä paljon pahempi.

Vankien ainoa toivo on mies nimeltä Steve Ames, johon yksi heistä on saanut kännykällä yhteyden. Mutta kun hän saapuu iltapimeällä Desperationiin, koko kaupunki näyttää olevan autio. Vain vanhan kaivoksen huoltorakennuksesta kajastaa kelmeä valo...

(muokattu 08.08.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

LeväluhtaKuun pimeä puoliTaistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Tohtori Uni (Hohto, #2)

Kirja-arvioita (3)

Elitistisika avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Tämä on Kingin kirjoista ehdottomasti minulle rakkain teos. Lisäksi tämä opus kuuluu kaikkien aikojen lemikirjoihini. (Sen ohi taitaa mennä vain Tuntematon Sotilas). Olen lukenut Epätoivon kaupungin läpi varmaan kymmenkunta kertaa ja ilti edelleen jaksan uppoutua siihen ja jännittää tapahtumia. Suosittelen lämpimästi.
LongWalk avatar
Kirjoittanut ()
3.5

Ihan hyvä Kingin teos, todellakin lukemisen arvoinen, vaikka ei minulle itselleni siitä parhaasta päästä Kingiä. King hallitsee hyvin suljetussa tilassa tai alueella tapahtuvan tarinan luonnin.

Juha Rahkonen avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Mielestäni yksi Kingin parhaimmista kirjoista ja pelottavakin jossain määrin. Lukemisesta on niin kauan, että olisi aika lukea uudelleen.
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Anneli Mustakallio
Jäseniä yhteensä: 9062