Kosketus
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (45)
Kirjahyllytilastot

Kosketus

Stephen King
Julkaistu: 1989 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Dead Zone
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 221 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1979. Suomentanut Heikki Karjalainen. Kannen kuva: Piotr Tomaszewski.

1. painos: Tammi, 1989. Sidottu, kansipaperi.
2. painos Tammi, 1994. Nidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1980.

Nuori opettaja Johnny Smith loukkaantuu auto-onnettomuudessa ja vajoaa syvään koomaan. Kun hän kaikkien ihmeeksi herää siitä neljän ja puolen vuoden kuluttua, hänessä ilmenee merkillinen kyky. Vain koskettamalla toista ihmistä hän saa kuin väläyksenä tiedon tämän ajatuksista, menneisyydestä, tulevaisuudesta.

Johnny haluaisi salata ja unohtaa pelottavan lahjansa, mutta se on mahdotonta. Velvollisuudentunto pakottaa hänet poliisin avuksi, selvittämään kauhistuttavien seksuaalimurhien sarjaa. Lisää kyseenalaista mainetta hän saa nähdessään ennalta tuhoisan tulipalon, jossa monet hänen oppilaansa ystävät saavat surmansa.

Ratkaiseva käänne Johnnyn elämässä on Greg Stillsonin tapaaminen. Stillson on häikäilemätön poliittinen kiipijä, joka näyttävillä uudistuksillaan on koonnut mahtavan kansansuosion. Kätellessään häntä vaalikokouksessa Johnny näkee: jollei kukaan estä, Stillsonista tulee Yhdysvaltain presidentti ja hän on aloittava kolmannen maailmansodan ja vievä koko maailman tuhoon.

Johnny käsittää, että Stillsonin voittokulku on pysäytettävä. Siihen on vain yksi tehokas keino, ja se keino on vaativa Johnnylta kaiken.

muokattu 26.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tonttu: Matka pimeyteenSitomaton rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #5)Kuinka aika pysäytetäänKoston rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #7)Väristyksiä haudan takaa (Harper Connelly, #3)

Kirja-arvioita (5)

Joonas avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli mielenkiintoinen, mutta hieman raskassoutuinen. Toimintaa ei ollut nimeksikään, mutta tarina oli niin hyvä, etten sitä juuri jäänyt kaipaamaankaan. Henkilöihin, heidän ongelmiinsa, iloihinsa, suruihinsa ja kohtaloihinsa oli helppo uppoutua. Kirja ei ollut paras Kingiltä lukemani, mutta hyvä se oli yhtä kaikki. Mieluisa lukuelämys, jonka loppu kruunasi kaiken. Täytyy sanoa, ettei loppu varmasti kaikkia lukijoita miellytä, mutta omasta mielestäni se oli erittäin sovelias.
Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
3.5

Tämä on tyyliltään oikeastaan hieman yliluonnollisilla sekä poliittisilla aineksilla ladattu trilleri. Ei, politiikkaa vieroksuvien tai vihaavien ei kannata missään nimessä sen takia tätä sivuuttaa - tämä ei missään tapauksessa ole mikään kannanotto suuntaan tai toiseen. Mitään "sanomaa" ei ole, politiikka näkyy vain osittain puolueettomana tapahtumakenttänä, mutta pääpaino on ehdottomasti romaanin päähenkilössä, Johnnyssa, hänessä henkilönä. Mies, joka pienenä ... (lisää)

Pineccio avatar
Kirjoittanut
4.0
Hahmot olivat todella hyviä ja moniulotteisia. Välillä kirjan luku tosin tuntui hieman vaivalloiselle. Lopetus olisi tosin saanut olla hiotumpi - tuntui ehkä jopa hieman sille, että kirjailijalla oli tullut kiire sitä kirjoittaessaan(?). Pienistä "virheistä" huolimatta kuitenkin toimiva kokonaisuus, jota oli ilo lukea.
Radioactive avatar
Kirjoittanut
4.0
Stephen King on tosi hyvä kirjoittaja ja tämä kirja on lempareitani. Ystävieni mielestä tämä kirja ei ole niin hyvä niin kuin muut Stehphen kirjat. Minusta tämä kirja on justiinsa paras! Hahmot ovat ihania. Tämän kirjan voisin lukea uudelleen ja uudelleen enkä kyllästyisi koskaan.
tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan alku ja keskivaihe olivat lähes täydellisiä, mutta sen loppu oli täydellinen pettymys. Se tuntui erittäin hätäisesti kirjoitetulta. Juoni oli erilainen ja mielenkiintoinen, eikä kirjan lukeminen tuntunut missään vaiheessa pakkopullalta. Kerronta oli Kingin tapaan sujuvaa ja nopealukuista. Kirjan päähenkilö Johnny oli saatu kirjoitettua kirjaan erittäin todenmukaisesti. Varsinkin hänen tunteensa oli kuvailtu hyvin. Myös Johnnyn isä oli saatu kuvattua ihanaksi ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Siivetön lohikäärme
Uusin jäsen: Toni Vilkkinen
Jäseniä yhteensä: 9368