Tilaa! Tilaa! (Jalavan SciFi-sarja, #8)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (31)
Kirjahyllytilastot

Tilaa! Tilaa!

Harry Harrison
Julkaistu: 1988 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Make Room! Make Room!

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1966. Suomentanut Kari Nenonen. Kansi: Kimmo Lappalainen. Nidottu.

New York 1999: 35 miljoonaa ihmistä elää painajaismaisessa kaupungissa, jossa elintarvikkeista, vedestä ja yleensä kaikesta on huutava pula. Etsivä Andy Rusch metsästää vaikutusvaltaisen gangsterin murhaajaa ihmisiä kuhisevassa kaupungissa.

Tilaa! Tilaa! on yksi tunnetuimmista scifi-romaaneista, jotka käsittelevät ylikansoitusta. Se on myös filmattu nimellä Soylent Green.

Muokannut Jussi (10.07.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Siilo (Siilon saaga, #1)TaivasTähtisade (Tähtitrilogia, #2)Herran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)Delirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Tilaa! Tilaa! on erinomainen kirja luotaantyöntävästä kansikuvasta huolimatta. Sen maailma on todella synkkä ja onnellisuudesta ei ole tietoakaan. Kirja ei millään muotoa ole raskas vaan hyvin helppolukuinen ja mukaansatempaava aiheesta huolimatta. Harrisonin 1999 vuoden maailma on taantunut liikakansoittumisen myötä. Asunnottomuus, ahtaus, ruuan ja veden puute vaivaa sekä rikollisuus ja ryöstely kukoistaa. Vastapainona on myös hyväosaisia, luksukseksi lasketaan mm. suihkussa käyminen.
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Darkki
Uusin jäsen: Heidi
Jäseniä yhteensä: 8452