Musta tiikeri
Keskiarvo 3.23
3.23 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Musta tiikeri

Björn Kurtén
Julkaistu: 1981 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Den svarta tigern
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio

Alkuteos ilmestynyt 1978. Suomentanut Virve Kajaste. Käännös englanninkielisestä laitoksesta Dance of the Tiger.

1.–2. painos: Tammi, 1981. Kansikuva: Wendell Minor. Sidottu, kansipaperi.
3. painos: Tammi, 1982. Kurki-kirja. Nidottu.
4. painos Tammi, 1987. Kurki-kirja. Nidottu.

Jo nyt maailmanmenestys – suomalaisen huipputiedemiehen vauhdikas seikkailuromaani kivikaudelta!

Kivikautinen ihminen, hänen taistelunsa, hänen rakkautensa heräävät eloon Tiikerin, uljaan heimojohtajan vaiheissa. Kuka oli Tiikerin vihollinen, mystinen päällikkö Isohirvi, joka pystyi olemaan kahdessa paikassa yhtä aikaa? Tiikerin ottelut mammuttia ja sapelihammastiikeriä vastaan, hänen lemmenliittonsa valkohipiäisen morsion kanssa karkaisevat hänet ratkaisevaan taistoon Isohirveä vastaan, täällä omalla pohjoisella maaperällämme, tuhannen sukupolven päässä meistä...

(muokattu 11.01.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

PeuraheimoLuolakarhun klaani (Maan lapset, #1)Sisar Kuu (Ensimmäiset ihmiset, #2)Mammutin metsästäjät (Maan lapset, #3)Äiti maa, isä taivas (Ensimmäiset ihmiset, #1)

Kirja-arvioita (2)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Pidän tosi paljon Kurtenin kirjoitustyylistä, ja siitä että jo alkusanoissa ja lopputeksteissä ilmenee että hän ei ole niin semmoinen 'vain minun mielipiteeni on oikea' -ihminen. Hän ilmaisee voivansa olla väärässä, ja vaikka paleontologi onkin, tekee omia fiktiivisiä ratkaisujaan kirjaa varten. Kirjassa Tiikerin ja Morsingon välit on erittäin mielenkiintoisia, ja niiden kehittyminen kirjan edetessä. Uskollisuus, luottamus... Mutta kirjassa en pitänyt siitä kuinka se pomppi ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Kirja kertoo neandertalin ihmisten ja nykyihmisten varhaismuodon Cro-Magnonin ihmisten kohtaamisesta ja elosta toistensa kanssa - ihmisryhmien välisiltä konflikteiltakaan ei vältytä. Kirjailija paleontologi esittelee tarinassaan erään teorian neandertalilaisten häviämisestä maailmankartalta. Kertomus on kuitenkin fiktiivinen ja kirjassa alkuihmiset ovat hyvin paljon nykyihmisten kaltaisia niin tunne-elämältään kuin myös tavoiltaan. Kirja on jaoteltu kolmeen eri henkilöiden ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 61 vierailijaa
Kuurankukka, Salka
Uusin jäsen: Damir Zaripov
Jäseniä yhteensä: 8868