Dyyni: Toinen osa: Muad'Dib (Dyyni, #2)
Keskiarvo 4.22
4.22 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (162)
Kirjahyllytilastot

Dyyni: Toinen osa: Muad'Dib

Frank Herbert
Julkaistu: 1983 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Dune
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, nebula-palkinto, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1965. Sisältää alkuteoksen keskimmäisen kolmanneksen. Suomentanut Anja Toivonen. Suomennoksen tarkistanut Ari Koskinen.

1. painos: WSOY, 1983. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: WSOY, 1984. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.
3. painos: WSOY, 1986. Best seller. Nidottu.
4. painos: WSOY, 2010. WSOY-pokkari. Nidottu.

Jaettu Hugo-palkinto 1966, Nebula-palkinto 1965. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000.

Dyyni eli Arrakis on keisarikunnan planeetoista syrjäisin, karuin ja vihamielisin. Kuitenkin siitä on taisteltu verisesti vuosisatojen ajan. Sillä ainoastaan Arrakisissa kasvaa kallisarvoinen rohto, elämän pidentäjä. Rohdon kasvupaikkoja vartioivat jättimäiset hiekkamadot ja beduiineja muistuttava fremen-kansa, Dyynin alkuasukkaat, jotka ovat kehittäneet nerokkaita keinoja hankkia vettä ja säilyä hengissä polttavan kuumalla aavikolla.

Dyyni-sarjan toisessa romaanissa kerrotaan nuoresta, ylhäissyntyisestä Paul Atreidesista, joka saapuu pakolaisena fremenien luo. Aavikon heimo näkee Paulissa odotetun messiaansa ja auttaa häntä taistelussa vaarallista vihollista, paroni Harkonnenia, vastaan.

”Tieteiskirjallisuuden ihailijan namupala.” (Pirkko Kinnunen, Ilta-Sanomat)

muokattu 10.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mehiläisten historia (Ilmastokvartetti, #1)Kvanttivaras (Kvanttivaras-trilogia, #1)Viillot (Viillot, #1)Poseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä scifiklassikko 1960-luvulta ei varmasti kaipaa esittelyä. Suomennoksessa kirja pilkottiin kolmeen osaan, niteiden nimet ovat Dyyni, Muad'Dib ja Profeetta. Jos lukeminen kiinnostaa, niin kaikki kolme kannattaa lainata kerralla. Hakemisto ja kartta on nimittäin piilotettu viimeisen niteen loppuun. Dyyni on minusta erittäin hyvä teos, se kuuluu lukemani scifin huipulle. Se on todella vetävästi kirjoitettu, lukemista ei malta jättää kesken. Mukana on vauhdikasta seikkailua ja ... (lisää)
Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728