Dyyni: Kolmas osa: Profeetta (Dyyni, #3)
Keskiarvo 4.19
4.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (156)
Kirjahyllytilastot

Dyyni: Kolmas osa: Profeetta

Frank Herbert
Julkaistu: 1983 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Dune
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, nebula-palkinto, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1965. Sisältää alkuteoksen viimeisen kolmanneksen. Suomentanut Anja Toivonen. Suomennoksen tarkistanut Ari Koskinen.

1. painos: WSOY, 1983. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: WSOY, 1984. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.
3. painos: WSOY, 1986. Best Seller. Nidottu.

Jaettu Hugo-palkinto 1966, Nebula-palkinto 1965. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000.

Dyyni eli Arrakis on fremenien maata. Nämä beduiineja muistuttavat ihmiset ovat kehittäneet nerokkaita keinoja löytää vettä ja säilyä hengissä polttavan kuumalla aavikolla. Ratsuinaan he käyttävät hiekassa kiemurtelevia, jättimäisiä matoja. Fremenien henkinen johtaja on herttuanpoika Paul Atreides, joka saapui autiomaahan vainottuna pakolaisena ja jonka kanssa he ovat käyneet monet taistelut vaarallista vihollista vastaan. Aavikon kansa näkee Paul Atreidesissa kauan odotetun messiaansa.

Dyyni-sarjan kolmannessa komeassa osassa Paul Atreides eli Muad'Dib saa vihdoin yliotteen vastustajistaan ja saavuttaa ennustetun asemansa ajan ja avaruuden valtiaana. Mutta Herbertin filosofian mukaan jokaiseen voittoon sisältyy aina myös tappio.

Yhdysvaltalaisen Frank Herbertin kehittämä dyynimaailma on tieteiskirjallisuuden kiehtovimpia ja merkillisimpiä utopioita.

"Todellinen scifi-alan klassikko." – Jukka Nyman, Aamulehti

muokattu 11.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Joen jumalaLiktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)Tuhat kerrosta: Korkeuksiin (Tuhat kerrosta, #3)Muistoissa sininen Maa (Poseidonin lapset, #1)Wayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä scifiklassikko 1960-luvulta ei varmasti kaipaa esittelyä. Suomennoksessa kirja pilkottiin kolmeen osaan, niteiden nimet ovat Dyyni, Muad'Dib ja Profeetta. Jos lukeminen kiinnostaa, niin kaikki kolme kannattaa lainata kerralla. Hakemisto ja kartta on nimittäin piilotettu viimeisen niteen loppuun. Dyyni on minusta erittäin hyvä teos, se kuuluu lukemani scifin huipulle. Se on todella vetävästi kirjoitettu, lukemista ei malta jättää kesken. Mukana on vauhdikasta seikkailua ja ... (lisää)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728