Dyyni: Kolmas osa: Profeetta (Dyyni #3) - Frank Herbert8.40

Alkuteos ilmestynyt 1965. Sisältää alkuteoksen viimeisen kolmanneksen. Suomentanut Anja Toivonen. Suomennoksen tarkistanut Ari Koskinen.

1. painos: WSOY, 1983. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: WSOY, 1984. Sci-fi -sarja. Sidottu, kansipaperi.
3. painos: WSOY, 1986. Best Seller. Nidottu.

Jaettu Hugo-palkinto 1966, Nebula-palkinto 1965. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000.

Dyyni eli Arrakis on fremenien maata. Nämä beduiineja muistuttavat ihmiset ovat kehittäneet nerokkaita keinoja löytää vettä ja säilyä hengissä polttavan kuumalla aavikolla. Ratsuinaan he käyttävät hiekassa kiemurtelevia, jättimäisiä matoja. Fremenien henkinen johtaja on herttuanpoika Paul Atreides, joka saapui autiomaahan vainottuna pakolaisena ja jonka kanssa he ovat käyneet monet taistelut vaarallista vihollista vastaan. Aavikon kansa näkee Paul Atreidesissa kauan odotetun messiaansa.

Dyyni-sarjan kolmannessa komeassa osassa Paul Atreides eli Muad'Dib saa vihdoin yliotteen vastustajistaan ja saavuttaa ennustetun asemansa ajan ja avaruuden valtiaana. Mutta Herbertin filosofian mukaan jokaiseen voittoon sisältyy aina myös tappio.

Yhdysvaltalaisen Frank Herbertin kehittämä dyynimaailma on tieteiskirjallisuuden kiehtovimpia ja merkillisimpiä utopioita.

"Todellinen scifi-alan klassikko." – Jukka Nyman, Aamulehti

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1983
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, nebula-palkinto, tv-sarja
Alkuperäinen nimi: Dune
Arvosanalla: 8.40/10
Arvosanoja: 163
Muokattu: lokakuu 11, 2015

Dyyni -kirjasarja

Dyyni jaettiin suomennettaessa kolmeen osaan. Dyynin Messias on tämän teoksen jatko-osa ja Dyyni-sarjan toinen osa.

Kuuluu yläsarjaan Dyyni-sarja

Dyyni: Ensimmäinen osa: Dyyni (Dyyni #1)8.38
Dyyni: Toinen osa: Muad'Dib (Dyyni #2)8.46
Dyyni: Kolmas osa: Profeetta (Dyyni #3)8.40

Kirja-arvioita

10/10 |
marraskuu 04, 2007
Tämä scifiklassikko 1960-luvulta ei varmasti kaipaa esittelyä. Suomennoksessa kirja pilkottiin kolmeen osaan, niteiden nimet ovat Dyyni, Muad'Dib ja Profeetta. Jos lukeminen kiinnostaa, niin kaikki kolme kannattaa lainata kerralla. Hakemisto ja ...