Ovi toiseen maailmaan
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Ovi toiseen maailmaan

Marja-Leena Mikkola
Julkaistu: 1989 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Ovi toiseen maailmaan: Lastenromaani. Päällys ja vinjetit: Maileena Kurkinen. Sidottu.

Joulun ja uudenvuoden välipäivinä on liikkeellä monet taikavoimat. Sen huomaa myös 11-vuotias Teemu, kulmakuntansa halutuin lapsenvahti sekä tähtien ja maailmankaikkeuden tutkija. Teemun harrastukset johtavat hänet ennen pitkää keskelle outoja tapahtumia.

”Teemu vilkaisi rinteessä olevaa ovea. Tavallisesti kukaan ei kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Se oli aina ollut siinä, lähellä tietä ja kuitenkin niin kaukana, ettei siihen kädellä ulottunut. Se oli uponnut maisemaan kuin ryppyinen hampaaton suu vanhan ihmisen kasvoihin. Ovi oli puolitoista metriä korkea, joskus ammoisina aikoina mustaksi tervattu, ja siinä oli ruostunut rautahelainen lukko ja kahva. Se oli aivan joutava ovi, ja lisäksi väärässä paikassa, koska se ei johtanut minnekään. Kerrottiin, että joskus sen takana oli sijainnut vanhan kaupungin lohikellari tai kenties vankityrmä.”

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ruusunmetsästäjät (Lyran kirjat, #2)Illallinen vampyyrin kanssaRiimukivetMatka alkaa (Etsijät, #1)Hurjien tarinoiden talo (Hurjien tarinoiden talo, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 65 vierailijaa
LordStenhammar, Susi
Uusin jäsen: Ella Nieminen
Jäseniä yhteensä: 9668