Vaeltava liekki (Fionavarin kuvakudos #2) - Guy Gavriel Kay7.28

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Leena Peltonen. Kannen kuva: Janny Wurtz ja Don Maitz. Sidottu.

Prix Aurora -palkinto 1986, Casper-palkinto 1987. Mythopoeic-palkintoehdokas 1987 (koko trilogia).

Fionavarin kuvakudos saadaan vihdoin suomeksi. Vaeltava liekki on toinen osa Guy Gavriel Kayn vaikuttavaa fantasiatarua, joka kertoo tavallisista nuorista ikimuistoisten tapahtumien polttopisteessä.

Tarun alkaessa salaperäinen maagi valtavine voimineen siirsi viisi opiskelijanuorta myyttiseen Fionavarin kuningaskuntaan. Kesäpuun loppusivuilla Dave, Paul, Kimberly, Jennifer ja Kevin palasivat sieltä arkitodellisuuteen. Mikään ei kuitenkaan ollut niin kuin ennen, eikä kukaan heistä pystynyt unohtamaan kokemaansa. Ja niin käy, että Vaeltava liekki -romaanissa he palaavat Fionavarin taikapiiriin...

Tapahtumien rikkaus ja vivahteikkaat henkilöhahmot ovat Kayn tarinankerronnan vahvuutta. Hän pitää juonenlangat käsissään ja solmii niistä unohtumattoman kudoksen. Kay kirjoittaa fantasiaa aikuiseen makuun.

Keskustelua: Guy Gavriel Kay :: viestejä 2 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 2001
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: The Wandering Fire
Arvosanalla: 7.28/10
Arvosanoja: 131
Muokattu: tammikuu 29, 2016

Fionavarin kuvakudos -kirjasarja

"Mahtava fantasiatrilogia viidestä opiskelijanuoresta, jotka siirtyvät yli ajan ja paikan rajojen Fionavarin valtakuntaan, maailmoista ensimmäiseen, jossa mytologia ja tarut ovat elävä osa todellisuutta."

Kesäpuu (Fionavarin kuvakudos #1)7.08
Vaeltava liekki (Fionavarin kuvakudos #2)7.28
Synkein tie (Fionavarin kuvakudos #3)7.44

Kirja-arvioita

8/10 |
heinäkuu 14, 2021
Mielestäni tämä toinen osa on Fionavarin kuvakudos -trilogian paras. Jännitys tiivistyy tarinan edetessä ja tapahtumat muuttuvat yhä eeppisemmiksi, kun vanhat legendat alkavat toteuttaa itseään ja meidän maailmastamme saapuneet viisi nuorta ...