Taikurin talossa - William Corlett6.44

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Paula Herranen. Kannen kuva: Patrick Downing. Sidottu.

SALAPERÄINEN JA TAIANOMAINEN, NARNIA-SARJAN HENGESSÄ KIRJOITETTU SEIKKAILUROMAANI!

Ilmassa on taikaa, kun 13-vuotias William ja hänen sisarensa Mary ja Alice saapuvat junalla yksinäiselle asemalle Walesin ja Englannin rajamailla.

Kullanpunainen kettu tuijottaa Williamia hetken ja katoaa. Oudolla miehellä on sama läpitunkeva katse kuin ketulla – ja mies tuntuu tietävän kummallisen paljon keskiaikaisesta talosta, johon sisarukset ovat menossa viettämään joululomaa.

Lasten vastikään taloon muuttanut eno ja hänen vaimonsa ovat ystävällisiä, mutta rakennus muistuttaa enemmän kummituslinnaa kuin kotia.

Eipä aikaakaan, kun lapset huomaavat savupiipussa portaat. Ne vievät salaiseen huoneeseen, josta he löytävät talon muinaisen asukkaan, 1500-luvulla eläneen alkemistin ja taikurin.

Taikuri haluaa testata lapsia päättääkseen, voiko heille uskoa suuren tehtävän.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1993
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Steps Up the Chimney
Arvosanalla: 6.44/10
Arvosanoja: 18
Muokattu: toukokuu 09, 2012

Kirja-arvioita

6/10 |
joulukuu 23, 2015
Kirja oli todellakin salaperäinen ja taianomainen, mutta kirjan loputtua petyin kovasti, sillä melkeenpä mihinkään salaperäisyyteen ei saatu vastausta. Jäi hirveästi avoimia kysymyksiä ilmaan, joihin ehdottomasti olisin halunnut selityksen. ...
8/10 |
helmikuu 14, 2013
Todella ihana kirja. En nyt muuta jaksa kirjoittaa kun että hieman ketutti se miten keskimmäisestä tytöstä tehtii ns. sairaanhoitaja kun muut seikkailivat.
8/10 |
huhtikuu 03, 2009
Kirja oli mielestäni loistava. Kirjassa on hyviä arvoituksia, joiden vataus löytyy kirjaa luettaessa.Oiva juoni on myös plussaa. Kirja kertoo Constantin perheen lapsista, jotka menevät lomalla enonsa Jackin ja hänen vaimonsa Phoeben ...