Tigana: Sieluun isketty tikari

Guy Gavriel Kay
fantasia > korkea fantasia
Tigana: Sieluun isketty tikari (Tigana #1) - Guy Gavriel Kay8.06

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Leena Peltonen. Suomennos sisältää alkuteoksen luvut 1–12. Kannen suunnittelu: Sakari Tiikkaja. Sidottu, kansipaperi.

Prix Aurora -palkinto 1991. World Fantasy -palkintoehdokas 1991, Mythopoeic-palkintoehdokas 1991, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1991.

Maaginen, lumoava kertomus valloitetusta Tiganan herttuakunnasta ja sen alistetusta kansasta, jota tyrannimainen velhokuningas pitää rautaisessa otteessaan. Velhokuninkaan poika surmattiin kun Tiganasta taisteltiin, ja kostoksi siitä isä määräsi koko herttuakunnan hävitettäväksi niin kuin ei mitään maata ole koskaan hävitetty. Edes Tiganan nimeä ei enää kykene kuulemaan, lukemaan tai muistamaan kukaan kohtalokkaan taistelun jälkeen syntynyt.

Monta vuotta valloittajien tulon jälkeen joukko urheita miehiä ja naisia ryhtyy vaaralliseen salahankkeeseen tuhotakseen sortajansa. Heillä on unelma unohdetusta, tarunhohtoisesta Tiganasta, jonka he haluavat tuoda takaisin.

Värikylläinen, vivahteikas fantasiatarina on saanut arvostetun Prix Aurora -palkinnon.

Modernin fantasiakirjallisuuden huippunimiin kuuluva GUY GAVRIEL KAY (s. 1954) aloitti uransa Fionavarin kuvakudos -trilogialla, joka oli 1980-luvun kiitetyimpiä fantasiaeepoksia. 1990 ilmestynyt Tigana varmisti lopullisesti tämän kandalaiskirjailijan maailmanmaineen.

Keskustelua: Guy Gavriel Kay :: viestejä 2 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2003
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: Tigana
Arvosanalla: 8.06/10
Arvosanoja: 182
Muokattu: maaliskuu 08, 2021

Tigana -kirjasarja

Tigana: Sieluun isketty tikari (Tigana #1)8.06
Tigana: Verenperinnön hinta (Tigana #2)8.20

Kirja-arvioita

10/10 |
marraskuu 20, 2009
Aikuisyleisölle suunnattu Tigana on yksi parhaista lukemistani fantasiakirjoista. Se alkaa saada klassikkostatusta, vaikka julkaisusta ei ole vielä 20 vuottakaan. Monet pitävät teosta selvänä parannuksena Fionavarin kuvakudoksesta, mutta minuun ...
4/10 |
marraskuu 19, 2009
Käännetyn fantasiakirjallisuuden taso on ollut Suomessa niin huonoa, että ennakkoon kehuttu Tigana oli ilmestyessään merkki kirjallisuudenlajin viimeinkin tapahtuvasta monipuolistumisesta. Tämä on kummallista, sillä lajin juurten pitäisi ...
8/10 |
helmikuu 07, 2007
"Tigana" kokonaisuudessaan on mukavaa perusfantasiaa, jonka voi skaalalla millä hyvänsä asettaa hiukan keskitason yläpuolelle. Siksi se kannattaa lukea - ei kirjan itsensä takia niinkään, sillä ei se sentään niin erikoinen ole, vaan siksi ...