Tuhkasaari

Olli Jalonen
Julkaistu: 1987 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Hieno saturomaani, taidokas fantasia, seikkailukertomus kolmen lapsen huimasta matkasta aivan uusiin maailmoihin.

Tipu eli Teppo, Laila ja Marjaana ovat pihalla leikkimässä, kun taivaasta laskeutuu säihkyviä lasisia aitoja heidän ympärilleen. Aidat ovat kovin kauniita, mutta niiden läpi ei pääse. Lasten on lähdettävä kulkemaan, jotta he pääsisivät aitojen toiselle puolen takaisin kotiinsa.

Ja siitä matkasta tulee huikea. Lapset purjehtivat outoa merta karikkoiselle rannikolle, tapaavat toisten maailmojen olioita ja oppivat niin paljon uutta, että suorastaan pyörryttää. Vaelluksella Tuhkasaaren läpi heitä uhkaavat monet vaarat, pelottavimpina kvarkit maailmojen rajoilla, mutta aina joku lapsista muistaa kuin ihmeen kautta keinon tai loitsun, jonka avulla vaara voitetaan.

Kun he lopulta lasisia aitoja rikkoen palaavat kotiin, he huomaavat, että aikuiset eivät suurilla koneillaan ole saaneet lasista irti kuin murusia. Vanhempiensa syliin juostessaan lapset tietävät, että koko saari on valintoja täynnä ja oikeitten polkujen löytäminen on vääriä vaikeampaa.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noitakuningas herää (Taikuuden aika, #1)Vedeeran taru (Vedeera, #1)Takeshitan kintereillä (Takeshitan kintereillä, #1)Joulupukki ja minä (Joulu, #3)Muumilaakso juhlii (Muumien suuri juhlakirja, #1)
Paikalla 81 vierailijaa
Uusin jäsen: Marjut Järvinen
Jäseniä yhteensä: 9326