Tuliliskojen laulu (Harper Hall, #1)
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (98)
Kirjahyllytilastot

Tuliliskojen laulu

Anne McCaffrey
Julkaistu: 2002 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Dragonsong
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: lohikäärmeet, tieteisfantasia

Alkuteos ilmestynyt 1976. Suomentanut Sari Karhulahti. Kannen kuva: Rowena Morrill. Kartta: Bob Porter. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.

Legendaarinen fantasiasarja jatkuu

Pern-planeetalla eletään vaarallisia aikoja, sillä tappavat rihmasateet ovat jatkuneet jo seitsemän kierroksen ajan. Lahdelmalinnan asukkailla on myös muita murheita: harpunsoittaja Petiron on kuollut. Hänen lahjakkain oppilaansa Menolly ei voi jatkaa Petironin perinteikästä työtä, sillä Menollyn isä, ankara linnanherra Yanus, ei salli tytön ryhtyvän harpunsoittajaksi. Onneton Menolly joutuu alistumaan isänsä tahtoon, kunnes hän eräänä päivänä kohtaa retkillään lauman salaperäisiä tuliliskoja – jotka muuttavat Menollyn kohtalon lopullisesti.

Anne McCaffrey (s. 1926) on kaikkien aikojen tunnetuimpia ja arvostetuimpia scifi- ja fantasiakirjailijoita. Hänen 13-osainen klassinen fantasiaromaanisarjansa Pernin lohikäärmeritareista on suuri kansainvälinen myynti- ja arvostelumenestys, ja sen suosio on kestänyt jo vuosikymmeniä. Kirjoilla on Internetissä laajat fanisivut, ja niistä on tekeillä myös televisiosarja. Tuliliskojen laulu aloittaa sarjaan sisältyvän Harper Hall -trilogian. Aiemmin suomeksi ovat ilmestyneet Lohikäärmeen lento (1999) ja Vaarallinen tähti (2000).

(muokattu 05.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kukaan ei kaipaa sinuaKuoleva kiertotähtiDinosaurusten aikaan (Megamorphs, #2)Lentävien lautasten arvoitus (Seikkailukirjasto, #35)Nälkäpeli: Vihan liekit (Nälkäpeli, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 68 vierailijaa
merten paavo, blackstar
Uusin jäsen: Katarzyna Nowak
Jäseniä yhteensä: 9035