Hopeatikari (Deverryn taru, #1)
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (135)
Kirjahyllytilastot

Hopeatikari

Katharine Kerr
Julkaistu: 2001 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Daggerspell
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Katariina Kaila. Kannen kuva: Keith Parkinson. Otavan fantasiaromaani -sarja. Sidottu.

Mahtava, odotettu kelttiläinen saaga alkaa

Menneisyys varjostaa Deverryn kuningaskuntaa. 400 vuotta sitten tapahtui murhenäytelmä, jonka seurauksena joukko ihmisiä on tuomittu syntymään yhä uudelleen, kunnes heidän pahat tekonsa on sovitettu.

Vanha parantaja ja voimakas tietäjä Nevyn on vannonut katkaisevansa noidankehän. Nyt on taas koittanut taas hetki, jolloin vanhan taian voi yrittää murtaa. Nevynin on löydettävä nuori Jill, sillä tytön käsissä lepää monien kohtalo.

Mutta vuosisatojen saatossa on tapahtunut paljon, vanhat kaunat vainoavat yhä ja ikiaikainen rakkaus pitää ihmisiä otteessaan. Ja kun vielä pimeyden voimat liikkuvat pelottavan lähellä, Nevynin tehtävä ei totisesti ole helppo.

Hopeatikari aloittaa maineikkaan Deverryn taru -fantasiaromaanisarjan. Sen luoja Katharine Kerr on kelttiläisen mytologian ja esihistorian asiantuntija.

"Tämä suuri saaga on parasta kelttifantasiaa." – Chicago Sun-Times

muokattu 24.08.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)Järven neito (The Witcher – Noituri, #7)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Varjosielu (Pohjoisen legendat, #2)Tulisydän

Kirja-arvioita (1)

Bensku avatar
Kirjoittanut
4.5
Kerronta ehkä tökki hieman joissakin kohdissa, mutta pääosin kirja oli loistava. Tosin hahmoja on paljon, ja joskus on vaikea muistaa, kuka kuuluu mihinkin aikaan, mutta lukiessa pidemmällä siitä ei ole enää ongelmaa, koska hahmot eivät vaihdu enää koko ajan. Jatko-osa on lähes pakollinen luettava tämän jälkeen, koska loppu jää niin avoimeksi. Siis ainakin, jos tykkäsi tästä kirjasta.
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552