Hopeatikari (Deverryn taru #1) - Katharine Kerr7.16

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Katariina Kaila. Kannen kuva: Keith Parkinson. Otavan fantasiaromaani -sarja. Sidottu.

Mahtava, odotettu kelttiläinen saaga alkaa

Menneisyys varjostaa Deverryn kuningaskuntaa. 400 vuotta sitten tapahtui murhenäytelmä, jonka seurauksena joukko ihmisiä on tuomittu syntymään yhä uudelleen, kunnes heidän pahat tekonsa on sovitettu.

Vanha parantaja ja voimakas tietäjä Nevyn on vannonut katkaisevansa noidankehän. Nyt on taas koittanut taas hetki, jolloin vanhan taian voi yrittää murtaa. Nevynin on löydettävä nuori Jill, sillä tytön käsissä lepää monien kohtalo.

Mutta vuosisatojen saatossa on tapahtunut paljon, vanhat kaunat vainoavat yhä ja ikiaikainen rakkaus pitää ihmisiä otteessaan. Ja kun vielä pimeyden voimat liikkuvat pelottavan lähellä, Nevynin tehtävä ei totisesti ole helppo.

Hopeatikari aloittaa maineikkaan Deverryn taru -fantasiaromaanisarjan. Sen luoja Katharine Kerr on kelttiläisen mytologian ja esihistorian asiantuntija.

"Tämä suuri saaga on parasta kelttifantasiaa." – Chicago Sun-Times

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 2001
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: Daggerspell
Arvosanalla: 7.16/10
Arvosanoja: 135
Muokattu: elokuu 24, 2018

Deverryn taru -kirjasarja

Sarjassa on 16 osaa, joista vain kaksi ensimmäistä suomennettiin.

Kuuluu yläsarjaan Otavan fantasiaromaani

Hopeatikari (Deverryn taru #1)7.16
Lumottu sormus (Deverryn taru #2)7.16

Kirja-arvioita

9/10 |
elokuu 08, 2014
Kerronta ehkä tökki hieman joissakin kohdissa, mutta pääosin kirja oli loistava. Tosin hahmoja on paljon, ja joskus on vaikea muistaa, kuka kuuluu mihinkin aikaan, mutta lukiessa pidemmällä siitä ei ole enää ongelmaa, koska hahmot eivät ...