Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl, #4)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (363)
Kirjahyllytilastot

Artemis Fowl: Opalin kosto

Eoin Colfer
Julkaistu: kesäkuu 14, 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Opal Deception
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: keijut
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jaakko Kankaanpää.

1. laitos: WSOY, 2005. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: Loisto, 2007. Nidottu.

Keijut pyyhkivät Artemis Fowlin muistista kaiken, mitä nuori rikollisnero sai selville heidän maailmastaan. Vahinko vain, että nyt Artemiksen apua tarvitaan – kipeämmin kuin koskaan.

Koomasta herätetty tonttunainen Opal Koboi ei tunne sääliä käynnistäessään uuden, kauhistuttavan hankkeensa. Komisario Holly Short lavastetaan murhaajaksi, ja seuraavaksi tähtäimessä on itse Artemis Fowl...

…mutta muistaako Artemis enää lainkaan, mistä nämä eriskummalliset olennot ilmestyivät hänen elämäänsä?

muokattu 09.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl, #6)Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi (Artemis Fowl, #3)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl, #5)

Kirja-arvioita (8)

 avatar
Kirjoittanut
4.0
Artemis Fowl Opalin kosto on jatko-osa kirjasarjalle, joten kannattaa ensi alkuun lukea muut osat ennen kuin alkaa tätä lukemaan, sillä miellyttävä lukukokemus voi sen takia mennä lyttyyn. Neljätoistavuotias rikollisnero Artemis Fowl on jo moneen otteeseen sekaantunut keijujen maailmaan, joten hänen muistinsa on tyhjennetty. Miten käy kun keijukansa tarvitsee häntä kipeämmin kuin koskaan kun Opal Koboi, vaarallinen ja hyvin kostonhimoinen tonttunainen, päättää kostaa ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli juoneltaan hyvä, mutta hieman samanlainen sarjan ensimmäisen kirjan kanssa. Juoni oli hyvin otteessaan pitävä ja kerronta oli sujuvaa. Osaltaan jäi ärsyttämään päähenkilöiden selviäminen kaikesta, mutta tätä tasapainotti yhden mielenkiintoisimman henkilön kuolema. Minua myös hämmästytti Artemiksen tyyneys hänen kohdatessaan Hollyn ensimmäisen kerran, eihän hän tiennyt mitään keijujen olemassa olosta. Kirjan henkilöt olivat taattua Colferin laatua. Heistä ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
2.0
Opalin kosto on minusta tähän asti ilmestyneistä Artemis Fowleista huonoin. Tavallaan tässä asetelma palautetaan alkuasentoon, samaan tilanteeseen kuin ennen Ikuisuuskoodin tapahtumia ja Artemiksen muistin pyyhkimistä. Synkempi kuin aiemmat Fowlit ja hieman läsähtänyt ja pyörittää yhä edelleen samoja juttuja kuin aiemmat osat. Mutta jotakin hyvää löytyy ja kirjaan ei kyllästy niin paljon että sen heittäisi käsistään. Suosittelen sarjan aiemmat osat lukeneille. Arvosana: 7-.
Gwer avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja, jollain tavoin synkin Artemis Fowl kirjoista. Ei kyllä ole suosikkini sarjasta. Vähän puutuneeksi menee toiminta,että 80km/h ajellaan vaikka satasta saisi painella.. Silti ehtii kirja kyllä viihdyttämäänkin huumorillaan ja yllättävillä juonenkäänteillään, että kyllä paljon hyvääkin tästä kirjasta löytyy.
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja ei jatko-osana kalpene ollenkaan sarjan aikaisemille kirjoille, taattua Colferin laatutekstiä. Suosittelen!
Katjuska avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Dark_Queen avatar
Kirjoittanut
4.0
Opalin kosto on taaskin niin nokkelasti kirjoitettu ja en voi olla ihailematta Artemiksen älykkyyttä ja keksintöjä! Sarja ei muutenkaan ole tavallinen nuortenkirja ja Colfer on kirjailijana omaa luokkaansa. Tosin tässä kirjassa vihasin sitä kun yksi lempihahmoista kuolee. Se kirpaisee, aina.
Kataja avatar
Kirjoittanut
5.0
Kun tarvitsin kipeästi lukemista kirjastojen ollessa kiinni, löysin Suomalaisesta Kirjakaupasta tämän kirjan, jota isäni suositteli. Niinpä ostin sen, vaikka en ollut koskaan ennen kuullut sarjasta, saati lukenut sitä. Aluksi lukeminen oli hidasta tietämättömyyteni vuoksi, mutta se helpottui selvästi päästessäni pidemmälle. Sivulla 123 en suoraan sanoen pitänyt kirjasta lainkaan, mutta yksi lukemattomista heikkouksistani on se, että en voi jättää kirjaa kesken. Yllätyin ... (lisää)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455