Stuart Little

E. B. White
fantasia > eläinfantasia, lapset
Stuart Little - E. B. White6.66

Alkuteos ilmestynyt 1945. Suomentanut Päivi Heininen. Kansi ja kuvitus: Garth Williams. Sidottu.

Stuart Little on newyorkilaisen Littlen perheen nuorin jäsen, vaikka onkin hiiri. Hän on hyväkäytöksinen, mietiskelyyn taipuvainen ja ujo – siis kerrassaan viehättävä pikkuherra. Stuart osallistuu talon askareisiin, ja kaikki pitävät hänestä lukuun ottamatta perheen kissaa, Lumikelloa.

Maailmasta ja uusista asioista kiinnostunut Stuart seikkailee jatkuvasti kotikaupungissaan. Pienen kokonsa takia, Stuart kun on vain viiden sentin mittainen, hän joutuu aika ajoin myös pulaan. Esimerkiksi kerran Stuart litistyy rullaverhon väliin, ja joutuupa hän ohjaamaan laivaakin myrskysäällä. Onneksi Stuart on näppärän kekseliäs, joten hän selviytyy tilanteesta kuin tilanteesta. Pisimmälle matkalleen Stuart lähtee etsiäkseen rakasta ystäväänsä, Margalo-lintua. Onkohan Stuart-hiiri sillä seikkailulla vieläkin?

E. B. White syntyi Mount Vermontissa, New Yorkin osavaltiossa vuonna 1899. Opiskelu- ja vaellusvuosiensa jälkeen hän siirtyi The New Yorker -lehden palvelukseen. Lehtityön ohella E. B. White julkaisi myös satiirinomaisia kirjoitelmia ja runoja. Stuart Littlen hän loi viihdyttääkseen kuusivuotiasta sisarentytärtään. Stuart Little on yksi amerikkalaisen lastenkirjallisuuden klassikoista.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2000
Kustantaja: Art House
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, lapset
Avainsanat: elokuva
Alkuperäinen nimi: Stuart Little
Arvosanalla: 6.66/10
Arvosanoja: 6
Muokattu: joulukuu 20, 2014