Sysimetsän poika (Tarinoita Maan reunalta, #1)
Keskiarvo 3.42
3.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Sysimetsän poika

Paul Stewart, Chris Riddell
Julkaistu: syyskuu 22, 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Beyond the Deepwoods
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1998. Kuvittanut Chris Riddell. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Sidottu.

”Sinun kohtalosi odottaa Sysimetsän tuolla puolen…”

Sysimetsän peikot eivät koskaan poikkea polultaan, mutta erilainen ja muutenkin aivan erityinen Paju rikkoo sääntöä. Kun Spelda-äiti eräänä päivänä jälleen kertoo tuttua tarinaa Pajun nimen alkuperästä, hän paljastaa vihdoin kyyneleet silmissä, kuinka puun juurelta löytynyt, lohturiepuunsa kääritty poikalapsi aikoinaan päätyi Spelda ja Tuntum Halkoisen kasvatiksi. Paju on ällikällä lyöty: ”Kuka minä sitten olen?”

Pajun on lähdettävä matkaan serkkunsa luokse, halki synkän korven. Kehtolinnulta hän kuulee kohtaloonsa liittyvän ennustuksen ja ryhtyy toiveikkaana etsimään omaa tietään. Sysimetsän kirous vainoaa kuitenkin jokaista, joka on joskus rohjennut poiketa polulta…

Sysimetsän poika on kertomus oman identiteetin ja ystävyyden etsinnästä. Chris Riddellin ilmeikäs viivapiirroskuvitus tukee oivallisesti Paul Stewartin rönsyilevää fantasiaseikkailua.

muokattu 22.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Dri'lianin pyhättö (Verdianin tarusto, #1)Vainottu (Yön talo, #5)Nekropolis (Viisi vartijaa, #4)Pronssiavain (Magisterium, #3)Klaanien laki (Soturikissat: Klaanien kirjat, #2)

Kirja-arvioita (4)

Genkku avatar
Kirjoittanut
4.0
Muistaakseni sain lahjaksi jokunen vuosi sitten. Seikkailukirjojen ystävänä pidin kirjasta. Ja kuten Minzki jo sanoi, kuvat ovat mahtavat, innostuin jopa itse kokeilemaan samanlaisten piirtämistä. Kirja tosin junnaa hieman paikallaan, mutta kirja on mahtava.
Minzki avatar
Kirjoittanut
4.0
LÖysin kirjan vahingossa kirjastosta ja luettuani ekan kappaleen, olin ihan "koukussa" tähän kirjaan. Kuvat ovat tosi hienoja, tarina on ihan hyvä, paitsi tuntuu siltä, että päähenkilö Paju kiertää paikasta toiseen ja näkee vaan erilaisia otuksia, eikä sitten muuta tapahdukkaan. Muuten tykkäsin kirjasta tosi paljon. Kuvista erityisesti.
Pipariponi avatar
Kirjoittanut
5.0
Sysimetsän poika on tosi hyvä kirja, olen lukenut myös sen toisen ja kolmannen osan eli Myrskynmetsästäjä ja Santafraxin ikiyö. Kirjoja on tulossa niin paljon niin toivon että sarja ei huonone loppuun päin... Niin käy monille kirjoille. Kuten toisessa arvostelussakin minäkin pidin kuvista erityisen paljon. =) Päähenkilöitä ja paikkoja kuvailtiin tosi hyvin ja tiesin heti kehen luotan ja kehen en. Arvosana: 10-.
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
Mukavaa perus nuortenfantasiaa, jossa painopiste tosin vaappuu enemmän vilisevien tapahtumien ja onnettomuuksien puolella kuin syvällisemmässä Ikuisten Totuuksien kerronnassa ja käsittelyssä. Päähenkilö Paju meinaa monen muun protagonistin lailla kokea Tintin kohtalon, muuttua "Päähenkilöksi vailla ominaisuuksia" sitäkin värikkäämmän ja sekopäisemmän seurueen takia. Kirja toi hieman mieleen "Surkeiden sattumusten sarjan", kuinka Paju toikkaroi onnettomuudesta toiseen ja kuinka ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 42 vierailijaa
LordStenhammar, Fievre
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451