Siipien sota

Clive Woodall
Julkaistu: syyskuu 6, 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: One for Sorrow, Two for Joy
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Kansi: Mika Launis. Sidottu.

Synkkä varjo Lintumaan yllä

Harakat levittävät kuolemaa ja kauhua ympärilleen. He ovat jo vallanneet kaupunkien torit kyyhkysiltä ja puutarhat kottaraisilta sekä hävittäneet sukupuuttoon lukuisia pieniä muuttolintulajeja. Kirrick, punarinnoista viimeinen, pakenee henkensä hädässä pohjoiseen, jossa hän päätyy viisaan Tomar-pöllön luo. Tomar on jo pitkään haaveillut Pöllöjen neuvoston koollekutsumisesta ja rauhan palautumisesta järkkyneeseen Lintumaahan. Sanansaattajaksi ryhtyvän Kirrickin on paitsi kannettava tulevien lintusukupolvien toivoa siivenkärjissään myös houkuteltava lännen haukat, pohjoisen kotkat ja idän merilinnut sotaan harakoita ja muita varislintuja vastaan.

Slyekin, harakoiden häikäilemätön johtaja, tavoittelee Lintumaan kuninkuutta ja tekee kaikkensa estääkseen Pöllöjen neuvoston kokoontumisen. Apurinaan hän käyttää julmuuksia kaihtamatonta Traskaa, joka vannoo surmaavansa sekä perivihollisensa Tomarin että vakoilijoiltaan toistuvasti livahtavan Kirrickin.

Lintumaan kohtalo ei kuitenkaan ole vain yhden urhean punarinnan ponnistelujen varassa. Sen Kirrick saa sekä ilokseen että kauhukseen huomata hengästyttävällä matkallaan!

Siipien sota on viihdyttävän filosofinen seikkailukertomus hyvän taistelusta pahaa vastaan. Clive Woodallin esikoisteos on ollut erittäin suosittu tekijän kotimaassa Britanniassa, ja Disney on ostanut kirjan elokuvaoikeudet.

muokattu 07.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuunnousu (Soturikissat: Uusi profetia, #2)Iso Karhujärvi (Etsijät, #2)Myrsky nousee (Soturikissat, #4)Orrin ja korppisota (Usvasaari, #4)Tähtien henget (Etsijät, #6)

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
1.0
Surkein koskaan lukemani kirja. Kummastuttaa se, että kustantaja on ylipäätään tuhlannat rahaa tälläisen moskan kääntämiseen ja julkaisemiseen. Jos kirja on tarkoitettu lapsille, niin sitten se lapsille kelpaamaton rappeutunut teos. Sillä kirjassa murhataan, raiskataan ja tapetaan silmittömästi mikä ei oikein sovellu lastenkirjallisuuteen. Juoni on ennalta-arvattava ja kliseitä pullollaan. Eli kirja on väkivaltainen ja kaiken kukkuraksi kliseinen. Lisäksi kirja tuntuu lietsovan ... (lisää)
MoonEye avatar
Kirjoittanut
0.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 4 jäsentä ja 52 vierailijaa
Wanda, Fiktiivi, Mustelmann, Rinja
Uusin jäsen: Jenny Linnea Heljanko
Jäseniä yhteensä: 9332